PRO România Bonțida cere Consiliului Județean mai multă responsabilitate față de sănătatea și siguranța oamenilor!

De mai bine de un an de zile, Consiliul Județean Cluj a început reabilitarea drumului județean 161, pe tronsonul care face legătura între Bonțida și Gădălin. Managementul defectuos al proiectului de modernizare a drumului face ca o bună parte dintre locuitorii din Bonțida să fie impactați major, în sens negativ, de derularea acestor lucrări.

Astfel, pe o distanță de aproximativ 3 km din sat, începe să fie afectată structura caselor, din cauza traficului basculantelor care cară balastru. În plus, mai ales în contextul pandemiei de Coronavirus, praful care se ridică în urma lucrărilor reprezintă un pericol sporit pentru sănătate, având în vedere că sensibilizează suplimentar plămânii. Deși s-a turnat primul strat de asfalt pe anumite porțiuni din drum, praful persistă întrucât mașinile grele care transportă materiale circulă cu viteză și adesea pe marginea drumului – zonă care este în continuare descoperită.

Pe lângă problemele semnalate deja, decopertarea drumului l-a făcut aproape impracticabil pe porțiuni mari, locuitorii din zonă neavând altă soluție decât să-și forțeze mașinile să treacă prin mijlocul șantierului, rezultând deseori avarii consistente.

Locuitorii comunei Bonțida sunt extrem de nemulțumiți legat de această problemă. Sigur, salutăm inițiativa de modernizare a drumului, însă, ca de obicei, Consiliul Județean vrea să ne scoată ochii cu acest proiect, dar cei de acolo nu s-au gândit la toate aspectele. Sigur că apar probleme în momentul în care basculantele tranzitează satul non-stop. Ar fi trebuit întâi făcută o rută ocolitoare pentru traficul greu: de la Răscruci se poate ajunge la Bonțida pe un drum de hotar; dacă ar fi făcut întâi o minimă investiție într-un pod peste Someș acolo, nu am mai fi avut problemele acestea în zona locuită. Cerem Consiliului Județean Cluj să ia măsuri urgente pentru remedierea acestor probleme care trădează o lipsă crasă de respect față de cetățeni și, pe viitor, mai multă responsabilitate față de sănătatea și siguranța oamenilor!”, a declarat Horațiu Boncea, liderul PRO România Bonțida.

Semnalăm de asemenea că în prezent, utilajele aduse pentru lucrări nu mai sunt în zonă, iar lucrarea este neterminată. Stratul de asfalt, acolo unde există, prezintă deja denivelări, iar scurgerea unui interval lung de timp până la turnarea stratului de uzură afectează iremediabil calitatea întregii lucrări.

Știm că se practică să se îngrașe porcul în ajun în preajma alegerilor, dar noi, locuitorii din Bonțida, cerem Consiliului Județean să dea dovadă de bună-credință și să finalizeze lucrările la timp. Vrem să circulăm pe această porțiune și după ce trec alegerile! Cei de la CJ ne-au aruncat praf în ochi – și la propriu și la figurat, ca să își poată bifa o activitate, dar nu ne lăsăm păcăliți!”, mai precizează Horațiu Boncea.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu