De multe ori, unghiile naturale pe care le îngrijești corespunzător și pe care le colorezi în nuanța preferată nu țin atât de mult pe cât ți-ai dori. Cu siguranță nu vei vrea să pleci în vacanță cu o manichiură impecabilă, iar când ajungi la destinație să realizezi că de pe unghii deja a început să sară lacul.
Nici că la câteva zile după ce ai realizat o manichiură după bunul plac aceasta s-a deteriorat din cauza zilelor pline de proiecte practice de la locul de muncă sau de acasă.
De ce să nu cauți o soluție mai bună? Pentru că aceasta chiar există și poți apela cu încredere la ea: manichiura cu gel. Iată cum poți obține o manichiură cu gel reușită, de ce produse și echipamente vei avea nevoie și care sunt beneficiile pe care le oferă aceasta, pe lângă cele deja amintite.
Ce implică manichiura cu gel?
Pentru realizarea unei manichiuri cu gel este nevoie de urmarea acelorași pași ca în cazul manichiurii tradiționale. Este vorba de tăierea și pilirea unghiilor, urmată de modelarea lor și de tăierea cuticulelor, dacă este cazul sau dacă așa se preferă. Până în acest punct nimic nou, însă din acest moment, lucrurile se schimbă puțin.
Lacul cu gel pe care îl aplici pe unghie nu se mai usucă în mod natural, ci cu ajutorul unei lumini UV sau LED emanate de o lampă specială. În acest fel, oja cu gel este blocată în poziția în care a fost aplicată, astfel încât să reziste cât mai mult. Fiecare strat de ojă tip gel pe care o aplici trebuie întărită timp de 30 până la 60 de secunde înainte de aplicarea unui alt strat.
Cât rezistă unghiile cu gel?
Datorită procesului prin care trec atunci când sunt realizate, unghiile cu gel au o rezistență ridicată, de 10 zile până la aproximativ trei săptămâni. Aceasta ar dura, probabil, mai mult, însă creșterea naturală a unghiilor sau uzura unghiilor cu gel nu vor arăta atât de bine, iar la un moment dat vei fi nevoită să o iei de la capăt.
Ține cont, însă, că folosirea unui gel de calitate va face ca unghiile tale să reziste cât mai mult. În acest sens, poți alege una dintre variantele de geluri de unghii Macks’s Professional care garantează o calitate deosebită a manichiurii tale pentru perioade îndelungate.
Nu uita că rezistența unghiilor cu gel este dată nu numai de lacul folosit, ci și de modul în care acesta este aplicat. Este important ca acesta să fie aplicat în mod corespunzător, că fiecare pas este urmat cu strictețe, că fiecare regulă se respectă – de la pregătirea unghiilor la finisarea acestora.
Cât de sigură este manichiura cu gel?
Multe persoane se sperie de utilizarea luminii UV în procesul de realizare a unghiilor cu gel. Cu toate acestea, există astăzi și varianta luminii cu LED care are un nivel mult mai scăzut de UV, dar în același timp uscarea se face mult mai repede, ceea ce face ca expunerea să fie mult mai scăzută ca timp.
Pentru a evita riscurile nedorite, este indicat să ții cont nu numai de lampa folosită pentru uscarea gelului, ci și la ingredientele pe care le poate conține gelul în sine. Printre ingredientele pe care este bine să le eviți se numără ftalatul de dibutil, formaldehida sau toluenul. Acestea par a fi ingrediente dăunătoare sănătății umane, tocmai de aceea mai bine le eviți decât să suporți consecințele nedorite ale utilizării lor.
Există riscuri pentru unghia naturală?
Manichiura cu gel nu este dăunătoare unghiei naturale, deși multe persoane ar crede contrariul. Ceea ce ar putea afecta, totuși, unghia naturală este procesul de îndepărtare a gelului de pe unghie. Decojirea nu este deloc de dorit, nici orice altă formă de îndepărtare necorespunzătoare.
Pentru a evita orice risc de acest fel, este nevoie de o îndepărtare corectă, care implică multă răbdare, acasă sau poți apela la ajutorul unui specialist în aplicarea de unghii cu gel care își poate rupe din timpul său pentru a te ajuta cu această problemă neplăcută.
Îndepărtarea în siguranță a gelului de pe unghii
Pentru a îndepărta în siguranță gelul de pe unghii, ai nevoie în primul rând de timp suficient pentru a te ocupa de acest lucru. Pentru aceasta, este nevoie să pilești puțin unghia pentru a rupe sigiliul de pe stratul superior, apoi să așezi pe unghii vată înmuiată în acetonă.
Înfășoară vârfurile degetelor în folie de staniol și lasă-le în acest fel pentru aproximativ 10 minute. În cazul în care nu ai răbdare să aștepți atât, poți înfășura un prosop fierbinte în jurul degetelor atunci când acestea sunt învelite în folia de aluminiu.
De asemenea, de mare ajutor îți este uleiul sau serul pentru cuticule, deoarece acesta va rehidrata unghiile în mod corespunzător.