Detalii despre grădinița aflată în construcție la Apahida

Primarul Grigore Fati a prezentat stadiul lucrărilor la noua grădiniță care se ridică în comună:

Astăzi vreau să vă dau câteva detalii legate de grădinița aflată în construcție în Apahida. A fost un subiect amintit de mai multe ori la dezbaterea de ieri seară.

Data de începere efectivă a lucrărilor a fost luna mai 2018. Nu am lucrat la ea de 5 sau 6 ani, cum s-a spus în această campanie electorală.

Lucrările sunt în întârziere din cauza schimbării unor reglementări ce țin de ISU și fac referire la sistemul anti-incendiu. Reglementările nu existau la momentul proiectării investiției.

Acest sistem trebuie montat în tavan și necesită o presiune a apei de 5-7 bari. Cum CA Someș ne poate furniza doar 2 bari, suntem nevoiți să achiziționăm două pompe pentru a furniza presiunea necesară.

O altă problemă a fost creată de schimbările la sistemul de încălzire al imobilului. Pentru o eficiență mai bună și pentru a asigura și răcirea clădirii pe timpul verii, am optat pentru schimbarea proiectului și a convectoarelor inițiale cu unele mai performante care funcționează și pe faza de încălzire, și pe cea de răcire.

Cererile de modificare au fost demarate în septembrie 2019. Fiind un proiect finanțat pe fonduri europene, avem nevoie de acceptul AFIR pentru orice modificare adusă proiectului. La începutul lunii septembrie am primit o solicitare de clarificări, iar modificările cerute vor fi retrimise într-un interval de câteva zile.

În acest moment, grădinița este finalizată în proporție de 90%” scrie Grigore Fati.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu