Delia Szabo (PRO România), hărțuită la Primăria din Suatu

Angajații din Primăria Suatu au plimbat-o trei zile pe Delia Szabo cu dosarele întocmite în vederea depunerii candidaturii pentru funcția de primar, se arată într-un comunicat emis de Pro România Cluj.

A fost hărțuire în toată regula: timp de trei zile, angajații Primăriei mi-au respins dosarele de nenumărate ori, invocând în mod malițios că lipsesc documente care nici măcar nu trebuie depuse sau că nu îndeplinesc condițiile legale.

În primul rând, mi s-a cerut să am buletinul cu adresă din Suatu de cel puțin șase luni; cred că doamnele nu erau foarte bine informate cu privire la ce prevede legea actuală, nicăieri nu există o precizare de acest gen.

În al doilea rând, mi s-au cerut 4 exemplare originale ale dosarului, cerință care nu a existat și pentru ceilalți candidați. Pentru a îndeplini dorința doamnelor, în mijlocul nopții i-am rugat pe colegii mei de la PRO România să mă ajute să rezolv problema – juriștii noștri au spus că nu există o astfel de prevedere în textele legii. A doua zi, când am întrebat unde este stipulat că trebuie obligatoriu 4 exemplare originale și mi s-a transmis că, într-adevăr, așa ceva nu există.

În al treilea rând, după verificarea prealabilă a dosarului în care totul părea în regulă, am fost anunțată să mă prezint cu alte documente, care de asemenea nu erau necesare potrivit legii. Desigur, trebuia să merg imediat ce doamnele își terminau pauza de masă. Mare surpriză pe capul meu când am ajuns și am constatat că de fapt doamnele nu obișnuiesc să ia pauză.

În al patrulea rând, dorind să le comunic doamnelor că lucrul pe care îl cer nu este necesar potrivit legii, acestea s-au enervat, strigând și refuzând să accepte orice argument juridic, chiar și de la avocați, spunând într-un final că ele oricum cer mai mult decât ce spune legea.

În al cincilea rând, intrând pentru a completa lipsurile invocate de doamne, mi-am luat dosarele (care între tip fuseseră folosite drept opritoare la geam să nu se închidă că de, de unde aer condiționat în Primărie) și timp de 7 ore am așteptat verificarea lor. Faptul că, după ce am primit aprobarea doamnelor, a mai trebuit să aștept încă 2 ore pentru a-mi preda efectiv dosarele, nici nu mai merită menționat.

Mă întreb dacă aceste piedici au existat doar în comuna Suatu – sunt aproape convinsă că da.

Vreau să le mulțumesc și pe această cale tuturor oamenilor care au fost alături de mine în acest demers și în mod special tinerilor candidați la Consiliul Local Suatu din partea PRO ROMANIA!

În orice caz, sunt fericită că, deși am stat în total ieri 12 ore în fata Primăriei, măcar am apucat să le urez succes tuturor contracandidaților mei!

Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat zilele astea la Primărie legat de dosarele mele este un abuz de putere! Sincer, le compătimesc pe doamnele angajate acolo – știu că sunt doar pioni pe tabla de șah a domnului Mihai Szabo – până la urmă, acum am înțeles și eu de unde vine supranumele de Stalin pe care l-a primit domnia sa din partea oamenilor din Suatu.

P.S. Domnule Primar Mihai Szabo, știu că vă place tare mult în Primărie și vă temeți că v-aș putea lua locul, doar mi-ați transmis asta de atâtea ori în ultimele săptămâni, inclusiv că mie, ca femeie, îmi stă cel mai bine la laboș, pregătind rântaj, nu în politică. Țin însă să vă spun că nu mă tem de competiție, dar din respect pentru cetățenii comunei Suatu, vă rog să nu transformați această competiție – normală de altfel în orice democrație – într-o bălicăreală ieftină de cartier din Fanar! Evul Mediu a trecut demult, trăim în era dialogului civilizat, unde contează cel mai mult forța proiectelor pe care le gândim pentru comunitatea noastră și nu forța de bărbat sau femeie! Și apropos, până la urmă – politica e de gen feminin!”, afirmă Delia Szabo.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu