Introducerea canalizării – una din prioritățile Primăriei Apahida

Una dintre problemele cu care se confruntă comuna Apahida este lipsa canalizării. În această direcție, autoritățile locale au dezvoltat mai multe proiecte care vor fi implementate în decursul anilor următori.

Pentru localitățile Apahida, Dezmir, Sânnicoară și Pata există deja două proiecte care vor primi finanțare guvernamentală, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Asfel, vor fi alocați 4,141,936.00 de lei pentru extinderea rețelei de canalizare în satele Dezmir, Sânnicoara și Apahida și 12,519,120 de lei pentru introducerea unei rețele de canalizare menajeră în localitatea Pata.

„Câmpeneștiul este cuprins în cadrul unui proiect pe care îl va implementa Compania de Apă Someș. Din valoarea totală de aproximativ 300 de milioane de euro, în jur de 4 milioane vor fi investiți în canalizarea de aici”, spune primarul Grigore Fati.

În ceea ce privește Corpadea, se are în vedere implementarea unui proiect, în parteneriat cu autoritățile din Jucu, pentru a lega localitatea la canalizarea care se va înființa în Gădălin. În acest sens, mâine, 7 martie, primarii celor două comune, alături de specialiști în domeniu, vor avea o întâlnire în cadrul căreia vor dezbate detaliile proiecutului. Autoritățile locale vor încerca atragerea de fonduri guvernamentale sau europene dacă se va putea.

Pentru Sub Coastă și Bodrog autoritățile încă se gândesc la soluții.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu