Companii românești de web hosting: la cine ne ținem site-ul?

Piața de găzduire web este foarte competitivă, atât la nivel internațional cât și în România. Sunt mii de firme care oferă aceste tipuri de servicii, lucru care ne poate deruta când dorim să alegem doar una dintre ele.

Motivele principale pentru a opta pentru un provider român în defavoarea unuia străin sunt: viteza mai mare de acces la date (fiind mai scurtă distanța dintre utilizator și server), suportul tehnic mai ușor (fiind în aceeași limbă și existând posibilitatea unor discuții telefonice la prețuri normale) și posibilitatea de a face plăți prin transfer bancar într-o bancă din țara noastră.

Mulți își pun întrebarea dacă serviciile oferite de români sunt la fel de bune ca cele pe care le poți primi de la o companie americană, de exemplu. Dacă în urmă cu 10-20 de ani era dificil de răspuns, acum putem spune că da, există companii de la noi care oferă calitate chiar mai bună decât o corporație multinațională, unde contează în primul rând profitul, iar satisfacția unui mic client de la mii de kilometri nu este principala lor prioritate.

Nici alternativa unui server gratuit nu e cea mai fericită. În acest caz nu prea poți avea domeniul tău propriu, ci trebuie să ții site-ul pe un subdomeniu al firmei respective. În plus, vei avea reclamele lor pe site, iar viteza de transfer va fi modestă.

Dintre firmele românești de web hosting, putem alege după mai multe criterii: vechime pe piață, seriozitate, satisfacția altor clienți, gama de servicii oferite, opțiuni în plus și flexibilitate, costul transferului de la alt provider și evident prețul propriu-zis al găzduirii.

Noi vă recomandă o companie cu care lucrăm de mai mulți ani, cu servicii foarte bune, atât ca viteză de acces cât și ca asistență tehnică: Hostvision. Acest start-up clujean a apărut în urmă cu mulți ani, are deja experiență pe piață, având clienți atât din țară cât și din restul lumii. Au servere în România și Statele unite, iar echipa lor de IT-iști e foarte bună și asigură expertiza tehnică necesară.

La ei pe site se găsesc multe tipuri de hosting, dar și alte servicii alternative: înregistrare domenii, SSD hosting, certificate SSL, Virtual Private Servers, găzduire în cloud și colocare echipamente. Panoul de administrare este simplu de utilizat chiar și pentru cei care nu se pricep foarte bine în acest domeniu. Plata se poate face cu cardul, prin transfer bancar sau PayPal.

Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul lor, vorbiți cu un reprezentant pe chat sau sunați direct la sediul din Cluj-Napoca:

Hostvision
Adresa: str. Eremia Grigorescu nr. 87, Cluj-Napoca
Telefon: 0371 781 782
Web: https://hostvision.ro/
E-mail: contact@hostvision.ro
Facebook: https://www.facebook.com/hostvision

Distribuie articolul

Lasă un comentariu