Forfota orașului, plata facturilor sau problemele de la serviciu îi fac pe români să fie din ce în ce mai stresați și să aibă probleme de sănătate. Cel puțin asta spun ultimele statistici care arată că 6 din 10 români sunt afectați de stres. Mai mult de atât, datele arată că românii sunt printre cei mai stresați europeni.
Psihoterapeuții spun că este important ca oamenii să învețe să reacționeze în fața situațiilor dificile. Să își controleze stările și să se relaxeze. Stresul face parte din viața fiecăruia și nu poate fi eliminat complet. Evadările în natură s-au dovedit extrem de benefice pentru sănătatea psihică. O ieșire la munte poate să îți schimbe starea de spirit și să îți ofere confort, calm, liniște și relaxare.
Căsuța din pădure, leacul perfect împotriva stresului
O casă de vacanță, deși sună scump și pompos, poate fi destul de accesibilă. Asta, dacă nu te gândești la o vilă cu etaj, piscină și altele. Poți apela la o firmă specializată care să construiască din lemn o cabană cochetă, pe care să o amenajezi în stil tradițional românesc, ca locuința bunicilor unde ai copilărit. Pune în interior o sobă, unde să pocnească iarna lemnele și fă-ți o prispă, plină cu flori, care să te învioreze vara.Te va rupe complet de zarva orașului.
O altă soluție ieftină pentru o locuință la munte este casa container, iar prețurile încep de la 1300 de euro.
TOP 3 zone montane cu peisaje superbe unde poți să îți găsești liniștea:
Izvorul Muntelui, Bicaz
Dacă ești fascinat de luciul apei, de munte și de liniștea pădurii, atunci ai găsit zona ideală pentru cabana ta. Lacul Izvorul Muntelui, cel mai mare lac artificial din România, cu peste 3200 de hectare îți va spune: “Bună dimineața” și te va însoți la cafea. Este de o frumusețe spectaculoasă, o întindere de apă ce pare infinită, de un verde smarald uneori, iar alteori, în funcție de vreme și de cum bate lumina, ireal de albastru. În jurul acestuia străjuiesc munții și aerul curat. Iar de sus, priveliștea este de excepție! Cu toate acestea, nu vei fi în pustietate, iar construcția unei case aici nu îți va da bătăi de cap. Folosește materiale de calitate, pentru a nu avea probleme, când “ți-e relaxarea mai dragă”. Dă click pentru aflarea detaliilor legate de oferte și prețuri.
Agapia, Neamț
Este o zonă cunoscută mai mult pentru mănăstirea cu același nume, Agapia. O adevărată comoară, pictată de marele Nicolae Grigorescu. În muzeul mănăstirii se regăsesc tablouri ale acestui mare pictor român. Printre ele, cea mai cunoscută și cu o mare valoare artistică este Icoana Maicii Domnului cu Pruncul în Brațe. Pentru această reprezentare, Grigorescu a avut model o țărancă din satul Filioara, comuna Agapia. Satul Văratec face parte, de asemenea, din această comună. O zonă plină de istorie și poezie, căci treci pe lângă codrii de aramă ai lui Eminescu și poți vizita mormânutul Veronicăi Micle, la Mănăstirea Văratec.
În oricare din satele comunei Agapia o să întâlnești peisaje minunate, oameni gospodari, iar natura te va copleși cu frumusețea ei. Unde mai pui faptul că vei găsi pe ulițe, case vechi, foarte bine conservate, care te vor întoarce în timp și vei uita de orice stres.
Voineasa
Este o comună din județul Vâlcea și cuprinde satele: Valea Măceșului, Voineasa și Voineșița. Stațiunea Voineasa este cea mai cunoscută și este amplasată pe valea râului Lotru. Înconjurată de păduri de brad, molid și fag oferă priveliști încântătoare, veri răcoroase și ierni blânde. Prețurile s-ar putea să fie mai scumpe în Voineasa, dar în împrejurimi găsești terenuri la prețuri bune și păduri care să te ferească de arșița orașului. În plus, va trebui să îți cumperi și schiuri pentru ca iarna să te aventurezi pe pârtia din Voineasa!
Așadar, România frumoasă te așteaptă să îi bați potecile, să îi afli istoria și să îți găsești liniștea. Caută un loc potrivit și construiește o căsuță unde să te retragi pentru a te încărca pozitiv!