Tudor Oros vrea să transforme Apahida într-o comună smart

Candidați din partea PRO România la Consiliul Local Apahida. Cum vedeți dezvoltarea comunei Apahida pentru următorii 5-10 ani și care sunt principalele proiecte pe care le susțineți?

Făcând parte din Zona Metropolitană Cluj, comuna Apahida a intrat pe o traiectorie de dezvoltare economică centrată pe o combinație între investiții străine și antreprenoriat local. De la mari parcuri industriale și logistice până la business-uri în domeniul auto și transporturi, producție hârtie și carton, medicamente sau carmangerie, avem în Apahida peste 1700 de agenți economici, cu o cifră de afaceri cumulată de 2 miliarde de lei și peste 4000 de angajați.

Pe viitor, mi-aș dori să ne asigurăm că ne păstrăm pe același trend ascendent din acest punct de vedere, dar și că încercăm să valorificăm o serie de parteneriate public-private în folosul cetățeanului și al comunității locale din Apahida.

Prioritățile mele în acest sens pornesc de la atragerea fondurilor nerambursabile pentru proiecte de investiții care să asigure dezvoltarea durabilă și sustenabilă a întregii comune până la stimularea și pe mai departe a antreprenoriatului local și în special a categoriei de start-up-uri care se bazează pe digitalizare, automatizare și alte tehnologii inovative care ne vor configura viitorul. Suntem vecini cu unul dintre cele mai smart orașe ale României, așa că trebuie să ne propunem să devenim o comună smart. Și am în vedere o mulțime de soluții și proiecte, de la iluminatul inteligent, monitorizarea calităţii aerului, smart parking, sisteme de monitorizare a traficului, platformă online de plată a impozitelor, colectare selectivă a deșeurilor, școli cu table interactive și catalog electronic șamd.

Iar pentru a contura și implementa cu succes o strategie de dezvoltare a comunei pe termen lung în acord cu nevoile și agenda cetățenilor, consider că o importanță majoră o are consolidarea parteneriatului administrației locale cu locuitorii comunei, deschiderea mai multor canale de comunicare (online și offline) cu aceștia și aplicarea bugetării participative.

De ce ați preferat echipa PRO România și de ce le-ați recomanda locuitorilor din Apahida să susțină acest partid, la nivel local sau județean?

PRO România vine cu o echipă de oameni tineri, performanți în plan profesional și integri, majoritatea nu au mai făcut politică, iar dintre cei care au mai făcut, cu toții au avut rezultate notabile până în prezent. Și PRO România mai vine cu o inovație în plan național, fiind un partid de tip start-up. Ce înseamnă asta? Că fiecare membru de partid este ca un acționar la propria firmă, asumându-și riscurile și beneficiind de rezultate. E o formă de responsabilizare, dar și de deschidere, pentru că permite fiecăruia să aibă rezultate pe măsura muncii și a creativității sale. Toți ne dorim ca România să se dezvolte și fiecare putem să contribuim la asta.

Atât la Apahida, cât și la Cluj, echipa PRO România are proiecte sociale coerente și consecvente, dar și măsuri liberale în economie, fiind de centru stânga, social-democrați de factură europeană, cu vederi liberale în economie și în zona drepturilor democratice fundamentale.

Iar liderul nostru de la nivel județean, Remus Lăpușan, care este și candidatul partidului la șefia Consiliului Județean Cluj, are o bogată experiență atât în zona managerială, cât și în politică sau administrație, un om deosebit de integru și de bun organizator, un adevărat om de echipă, cu o deschidere și o căldură umană cum rar am întâlnit.

Care ați spune că sunt principalele probleme cu care se confruntă tinerii din Apahida și ce soluții aveți pentru acestea?

Multe dintre probleme sunt aceleași ca peste tot în lume: oportunitățile de muncă și carieră și capacitatea de a dobândi o locuință. Abordarea noastră privind dezvoltarea economică a comunei rezolvă în bună măsură prima problemă. În plus, avem în vedere implementarea unor politici economice locale de abilitare economică a tinerilor și programe de educație antreprenorială reală, precum și sprijinirea acestora pentru demararea unor afaceri proprii.

Pentru a doua problemă, sper să găsim mai multe soluții după ce vom avea finalizat și PUG-ul de la nivelul comunei, pentru că atunci vom ști clar unde și ce tip de locuințe se pot construi și ne vom putea gândi inclusiv la facilități pentru cei care vor să se stabilească în comuna noastră. Mă gândesc să inițiez o serie de demersuri pentru extinderea suprafețelor de teren care pot fi atribuite gratuit tinerilor din Apahida în baza legii 15/2003 și vom ajunge cu această problemă până la nivel guvernamental.

Dar pentru tineri avem în plan mult mai multe idei decât cele care țin de nevoile de bază. Vrem să le asigurăm o calitate a vieții demnă de Zona Metropolitană Cluj, de la asigurarea serviciilor publice de calitate, la implementarea unor proiecte menite să asigure educație pentru ei și copiii lor la standarde europene, la stimularea activităților sportive și de divertisment. Iar aici ne gândim inclusiv la crearea unui complex recreativ, medical și educațional care să se adreseze întregii comunități, cu activități specifice fiecărei vârste și fiecărei categorii sociale. În plus, adăugăm și toate soluțiile smart de care am vorbit mai devreme și o să avem o comunitate și o comună care va fi cu adevărat una gândită pe placul tinerilor.

Un mesaj final pentru alegătorii care se vor prezenta la urne pe 27 sepembrie.

Dragi apahideni, din toate satele comunei noastre, sper să votați cu gândul că o faceți pentru viitorul copiilor voștri și că acolo unde e muncă și inovație, se vor vedea și rezultate pe măsură. Echipa PRO România Apahida vine ca o punte între trecut și viitor, astfel încât să PROsperăm împreună, noi, toți cetățenii comunității din Apahida!

Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

Distribuie articolul

Lasă un comentariu