Super investiție în Sânnicoară: Moldovan își face fabrică de 16,8 mi­lioane de euro

Moldovan Carmangerie, cel mai mare producător și comerciant local de produse din carne, va investi circa 16,8 mi­lioane de euro într-o nouă unitate de producţie în satul Sânnicoară, comuna Apahida. Din acestea, 7 milioane de euro sunt fonduri europene, pe care firma le va atrage.

Este o investiţie într-o nouă infrastructură de producţie integrată cu un depozit logistic complet automat. Nu vom mai dezvolta partea de mezeluri fiert-afumate pentru că obiceiurile se schimbă. Această unitate de producţie este gândită cu totul diferit, vom face mai mult semipreparate precum burgeri, rulade, feliate, marinate şi multe produse ready meal, ready to cook etc. Vor fi produse mai sofisticate pentru viitorii consumatori mai sofisticaţi”, a declarat Cosmin Moldovan, proprietarul companiei, pentru Ziarul Financiar.

Moldovan Carmangerie, parte din grupul fondat de familia Moldovan în urmă cu 30 de ani, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 107 mil. lei (aproape 22 milioane euro). Profitul a fost însă foarte mic, sub 13.000 euro, semn că societatea comercială continuă să investească masiv în extindere și dezvoltare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu