Secretomanie și scandal la ședințele Consiliului Local Apahida

În România, ca și în toate statele civilizate, ședințele de consiliu local sunt public. Orice cetățean are dreptul să participe la ele sau să le urmărească la televiziune ori pe internet, dacă sunt transmise. Unii consilieri locali din Apahida sunt însă de altă părere.

Site-ul de știri Cluj Manifest a încercat să filmeze o ședință a C.L. Apahida. Viceprimarul Călin Păcurar s-a opus, iar consilierii PNL care-l susțin au votat pentru oprirea filmărilor. Ba mai mult, vicele a chemat și poliția pentru a opri echipa de filmare. Oamenii care fac legile și cei care veghează la aplicarea lor sunt primii care le și încalcă!

Din relatările colegilor noștri aflăm că ședința s-a transformat într-un mare scandal, cele două tabere politice nefiind capabile să dialogheze civilizat. Circul permanent pare să fie întreținut de tabăra viceprimarului, care dorește să discrediteze imaginea primarului actual, reproșându-i toate problemele reale sau imaginare ale comunei, ca și cum Consiliul Local, unde PNL are majoritatea, nu ar avea nicio responsabilitate!

Scandalul a plecat de la un proiect de construire a unor blocuri de locuințe într-o zonă unde există preoponderent case. Deși constructorii aveau toate avizele necesare, inclusiv acordul vecinilor, consilierii locali s-au opus, la presiunea unor cetățeni din comună.

Un alt subiect de dispută a fost problema ridicării gunoiului de la cetățenii din comună. Soluțiile propuse de primarul Grigore Fati au fost respinse de consilieri, care au votat să mențină prețul actual plătit de populație direct companiei de salubritate pentru colectarea deșeurilor menajere, chiar dacă asta înseamnă că vor exista în continuare mormane de gunoaie în zonele în care cetățenii nu achită taxa la timp sau deloc.

Demagogia și interesele politice au învins din nou. Din păcate, prea puțini apahideni participă la ședințele Consiliului Local pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat la nivelul conducerii comunei.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu