Se lucrează la extinderea canalizării în Cămărașu

Compania de Apă Someș S.A., operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, continuă lucrările de extindere a rețelei de canalizare pe patru străzi din localitatea Cămărașu.

În acest moment investiția înregistrează un progres de cca. 85%, fiind aproape de finalizare rețeaua de canalizare, dar și construcția a două noi stații de pompare a apei uzate.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investiția finanțată integral de Consiliul Județean este în grafic, termenul de finalizare fiind primul trimestru al anului următor. Încercăm să profităm de vremea bună și să accelerăm ritmul lucrărilor de excavare și introducere în subteran a conductelor de canalizare. Un sistem de alimentare cu apă operațional, existent acum în Cămărașu, poate genera maximum de beneficii, în folosul cetățenilor, doar dacă este însoțit de un mecanism centralizat de evacuare a apelor uzate, astfel încât întreg cercul să fie închis”.

Reamintim faptul că investiția din localitatea Cămărașu prevede extinderea rețelei de canalizare menajeră pe o lungime cumulată de cca. 1,5 km, acoperind patru străzi, respectiv: 1 Mai, 9 Mai, Iuliu Maniu și Libertății.

Valoarea lucrărilor este de 1.758.532 lei, banii fiind asigurați dintr-un fond special constituit din redevența și impozitul pe profit virate de Compania de Apă Someș Consiliului Județean și returnați de forul administrativ județean Companiei pentru derularea de investiții.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu