Caravana Someș Delivery ajunge la Apahida

Ultima oprire a caravanei Someș Delivery din cadrul Campaniei Someșul Culoar Verde- Albastru are loc în 21 octombrie, în comuna Apahida, satul Sânnicoară, la Căminul Cultural.

După o primă ediție de succes în Apahida în 2022, revenim în comună cu o ediția specială Someș Delivery, o după-amiază petrecută în comunitate în care despicăm firul în patru în cadrul unei discuții libere cu proiectanții culoarului Someșului, administrația locală alături de specialiști și localnici. După discuție ne relaxăm și ne apropiem de Someș prin proiecția documentarului Râu, un video eseu vizual însoțit de un live set Danaga despre râul Someșul Mic și lacurile din amonte, urmat de o proiecție cu fotografii și video-uri despre natură realizate de Andrei Lazăr.

În paralel, vor avea loc un atelier și o instalație despre relația oamenilor cu apa, on-going. Finalizăm ziua la o bere artizanală și povestim despre ce planuri au apahidenii la nivel asociativ.

Din Cluj, se poate ajunge la Sânnicoară și reveni în Cluj cu bicicletele, ghidați de partenerii noștri de la Clubul de Cicloturism „Napoca”. Cine nu vine cu bicicleta și alege alte moduri de transport are la dispoziție trenuri din Cluj care opresc în halta Dezmir des, la 10 minute de locație. De asemenea, autobuze dus-întors sunt din oră în oră.

PROGRAM

Invitați speciali ai ediției Someș Delivery Apahida:

  • Ovidiu Cîmpean, secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene, responsabil din Primăria Cluj, care a coordonat licitația pentru culoarul verde-albastru la nivel metropolitan
  • Mircea Munteanu, arhitect, coordonator al proiectării culoarului Gilău – Apahida

Evenimentul face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2, un program organizat de Someș Delivery (Asociația MiniMASS) în parteneriat cu Clubul de Cicloturism „Napoca”, Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil.

Parteneri: Primăria Apahida, Asociația Pro Apahida

Campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2 face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu