Noi strategii de dezvoltare locală în comuna clujeană Căianu

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (C.T.A.T.U.) a analizat în vederea avizării, în cadrul ședinței ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Cluj, ieri, 29 ianuarie, noul plan urbanistic al comunei Căianu.

Autoritățile locale din comuna clujeană au intenția de a demara noi strategii de dezvoltare locală, respectiv realizarea unor obiective legate de amenajarea și modernizarea drumurilor, dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare, energie electrică, telecomunicații și gaze naturale, construirea de noi obiective de utilitate publică, etc. În aceeași direcție se îndreaptă și comuna Cămărașu.

„În momentul de față specialiștii din cadrul Direcției de Urbanism verifică din punct de vedere tehnic conținutul acestor documente urmând ca, la finalizarea acestei operațiuni, să fie emis avizul de specialitate, astfel încât proiectele de dezvoltare economică a celor două comune să-și urmeze parcursul firesc. Adresez pe această cale un îndemn și celorlalte unități administrativ-teritoriale clujene să-și reactualizeze documentațiile urbanistice aflate aproape de perioada expirării, pentru a nu periclita în vreun fel dezvoltarea comunităților locale”, a declarat Ali Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, reactualizarea PUG-urilor comunelor Cămărașu și Căianu urmează să fie realizată din punctul de vedere al conținutului Regulamentelor locale de urbanism (R.L.U.) aferente celor nouă localități componente: Cămărașu, Năoiu și Sâmboleni, respectiv Căianu, Căianu Mic, Căianu-Vamă, Vaida-Cămăraș, Bărăi și Văleni.

Aceste documente reprezintă o etapă importantă în aplicarea P.U.G.-urilor, ele întărind și detaliind reglementările acestora prin trasarea unor prescripții – permisiuni și restricții clare și obligatorii pe întregul areal care face obiectul P.U.G.-ului.

De asemenea, documentația tehnică mai prevede noile regulamente locale de urbanism pentru monumentele istorice și siturile arheologice din aria teritorială a celor două unități administrativ-teritoriale, precum și strategiile proprii de dezvoltare durabilă, studii de fundamentare, etc.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu