Lista proiectelor ratate în Apahida continuă cu capela din Dezmir

În localitatea Dezmir, în anul 2013, cetățenii au solicitat construirea unei capele mortuare. Deși primii pași pentru realizarea acestui proiect au fost făcuți, opunerea Consiliului Local a oprit implementarea proiectului.

Pentru că nu exista un teren propice pentru ridicarea acestei construcții, primăria Apahida a propus un schimb de teren. Un cetățean care avea teren lângă cimir a fost dispus să aloce 1 000 mp pentru construirea capelei, în schimbul a 600 mp în Câmpenești, teren deținut de primărie. Pentru că acest schimb urma să se facă între Consiliul Local și cetățean, capela putea fi constuită din bani de la bugetul local.

Când acest proiect a fost supus votării, consilierii PNL s-au abținut din nou, iar proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi implementat.

„Este normal să existe capele în localitățile mari și am insistat întotdeauna ca acel obiectiv să deservească toți cetățenii, indiferent de religie. Întâmplarea a făcut ca acel cetățean să fi fost coleg cu mine. Consilierii au speculat acest lucru”, a declarat primarul Fati.

Într-un final, capela va fi executată de Biserica Ortodoxă. Schimbul de teren a fost realizat între cetățeanul respectiv și parohia din Dezmir, însă lucrările de constuire a capelei nu au mai putut fi demarate de Primăria Apahida.

În prezent, capela mortuară este în construcție, urmând ca pe parcursul acestui an lucrările să fie finalizate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu