Importanta jocului imaginar in primii ani de viata

Când copiii joacă roluri, se distrează, dar procesează experiențe și dau sens lumii. Jocul imaginar poate lua mai multe forme, progresează către copiii care interpretează lucruri pe care le-au experimentat sau își asumă roluri cu care sunt familiarizați.

Procesul de joc le permite să integreze și să consolideze cunoștințele în timp ce lucrează și dezvoltă abilități cheie. Copiii reușesc să reconstituie situații, să încerce noi abilități și să exerseze lucruri pe care le-au învățat când se joacă.

Jocul imaginar oferă, de asemenea, copiilor un spațiu sigur în care să exprime frici sau dorințe, precum și dezvoltarea abilităților sociale, cum ar fi empatia, disciplina și luarea deciziilor.

Modul în care copiii pot folosi mâncarea din lemn pentru jocuri imaginative

Alimentele pentru jocuri din lemn pot fi utilizate într-o varietate de jocuri de rol și pot oferi copiilor oportunități excelente de joc și învățare. De exemplu, un set de fructe de tăiat din lemn îi permite unui copil să imite comportamentul adultilor atunci când pregătești mâncarea în bucătărie. În același timp, ei sunt capabili să practice cu un cuțit și să dezvolte abilități motorii fine într-un mod distractiv și sigur.

Pe măsură ce continuă jocul, este posibil să fie nevoie să împartă fructele pe care le-au tăiat între prietenii sau jucăriile lor, iar aceasta implică luarea deciziilor cu privire la cine ar trebui să obțină ceva, experimentarea corectitudinii și observarea reacțiilor voastre.

Copiii întâmpină o mulțime de probleme de rezolvat în timp ce se joacă, care le impun să își exerseze abilitățile de raționament și rezolvare a problemelor. De exemplu, ce trebuie făcut dacă toate fructele sunt tăiate în jumătate, dar trebuie împărțite între trei persoane. La fel, s-ar putea să vândă fructele într-o cafenea sau magazin, oferindu-le șansa de a procesa experiențele pe care le-au avut în aceste scenarii.

Mâncarea de joacă poate fi folosită și pentru a-i învăța pe copii despre varietatea de alimente disponibile și despre diferitele tipuri de alimente de care au nevoie pentru o dietă sănătoasă. Puteti folosi un joc de cumpărături pentru a încuraja copiii să se gândească la ceea ce ar dori să cumpere atunci când merg într-un supermarket real, apoi aduceți mâncarea înapoi în bucătăria lor de joc și vorbiți despre modul în care ați putea găti lucrurile și diferitele alimente pe care le-ar putea dori să încerc.

Jocul în acest fel oferă copiilor un spațiu sigur pentru a se gândi la mâncare, deoarece știu că nu este reală și nu trebuie să o mănânce. Mâncarea de joacă poate fi, de asemenea, un instrument excelent pentru învățarea despre culori și cifre pentru copiii mici și dezvoltarea abilităților de scriere și matematică la copiii mai mari.

Pe site-ul Briele gasitit o mare varietate de jocuri de rol si diferite accesorii, toate din lemn, care ajuta copii la dezvotarea abilitatilor sociale, a motricitatii fine si a imaginatiei.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu