Gestionarea inundațiilor din comună, motiv de dispută între PSD și PNL Apahida

Deși campania electorală s-a încheiat de aproape două luni, PSD și PNL Apahida se ceartă din nou. De data aceasta, motivul disputei dintre cele două partide este reprezentat de felul în care primăria a gestionat criza inundațiilor care au lovit comuna în urmă cu o săptămână.

Cei din PNL reclamă proasta organizare a autorităților locale, în frunte cu primarul Grigore Fati și viceprimarul Ilinca Crăciunaș. Potrivit acestora, slaba pregătire reiese din faptul că de 8 ani de zile nu au mai fost demarate demersuri de decolmatare a pârâului din sat. Mai mult decât atât, pompele de apă utilizate nu au fost încărcate suficient cu benzină, fapt ce a îngreunat acțiunile de diminuare a daunelor.

Pentru a-și susține poziția față de acest subiect, consilierii PNL au publicat o înștiințare emisă de Primăria Apahida, prin care este adusă la cunoștința cetățenilor lista obligațiilorpe care le a față de podețe, poduri, șanțuri și pârâuri, înștiințare pe care o consideră nedemnă prin faptul că primăria „obligă cetățenii să îi facă treaba”.

„Inundatiile de saptamana trecuta au sifonat puternic imaginea primarului si a serviciilor primariei . Cearta avuta cu locuitorii strazii Avram Iancu pentru faptul ca de 8 ani nimeni nu a decolmatat paraul satului , prezenta buldoexcavatorului in locul vidanjei precum si lipsa benzinei necesara pompelor de apa demonstreaza slaba pregatire a autoritatilor locale in cazul unor situatii de urgenta .
Prima reactie a primariei , semnata de catre primar si viceprimar , consta in instiintarea locuitorilor cu privire la obligatiile pe care le au fata de poduri ,podete , santuri si parauri.
A doua reactie este de fapt o amenintare – daca nu faceti va amendez –
PNL Apahida se dezice total de aceste actiuni ale edilului si viceprimarului considerand ca nu este de datoria locuitorilor si nu sta in puterea lor sa decolmateze santuri comunale in care apa atinge in anumite locuri peste 1,5 m adancime . De asemenea nu suntem de acord nici cu amenintarea locuitorilor sau cu orice alta forma de constrangere a lor sa faca treaba primariei”, au postat cei din PNL pe o rețea de socializare.

facebook.com
facebook.com

Consilierii PSD nu au întârziat să dea un drept la replică, tot pe aceeași rețea de socializare. În mesajul postat, aceștia aduc explicații fiecărei acuzații aduse de opoziție. Cităm mesjul integral:

„Informam pe colegii de la PNL Apahida , campania electorala s-a incheiat, dupa cum bine stiti.
Referitor la articolul despre interventia Primariei Comunei Apahida in cazul fenomenelor meteo din 16-17 iulie 2016.
1. Santul respectiv din zona str. A.Iancu-Apahida a fost decolmatat in anul 2011 si 2014 cu interventie manuala , datorita neacceptarii de catre cetateni pentru acces pe proprietatile private a utilajelor primariei.
2.In situatia data nu se putea interveni cu vidanja.
3.Pompele au functionat cu benzina , ba mai mult in noaptea dinspre 16 spre 17 iulie 2016 in momentul in care echipajului ISU Cluj i s-a terminat benzina au primit de la Primaria Apahida pentru a putea evacua apele din subsolul proprietatii private ( blocuri de locuinte) din str. Republicii nr. 11 C – Apahida.
Rog pe aceasta cale pe oricine a vazut ca pompele nu au avut benzina sa sesizeze Primaria Apahida-secretariat.
Nici primarul nici viceprimarul nu au cerut decolmatarea santurilor din limita de proprietate sa se faca atunci cand apa este de 1,5 m ci atunci cand nu este apa in sant , conform legislatiei in vigoare. Va prezentam imaginile cu interventiile inca o data cu echipajele primariei si echipajul ISU Cluj , insotiti atat de primar cat si de viceprimar( VA INFORMAM COLABOREAZA FOARTE BINE ), care au intervenit din data de 16-07-2016 de la ora 20:00 , pana in data de 17-07-2016 ora 5:00.”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu