Apahida a fost lovită din nou de ape. Ploile vor continua și astăzi

Comuna Apahida a fost lovită, în decursul zilei de ieri, de o furtună care a măturat tot în calea ei. Potrivit meteorologilor, ploile vor continua și astăzi.

Ploaia abundentă însoțită de un vânt puternic și grindină au provocat pagube semnificative locuitorilor din comună. Mai multe gospodării de pe strazile Avram Iancu și Mihai Viteazul au fost inundate, șanțurile de colectare a apei pluviale s-au umplut de apă, iar rigolele nu au făcut față cantității prea mari de apă. De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți, iar unele case au rămas fără acoperiș.

Într-o postare de pe o rețea de socializare, reprezentanții PNL au subliniat punctele sensibile ale acestei probleme:

„Aceasta ploaie ne indica foarte clar zonele problematice care trebuie tinute in permenenta sub supravegherea autoritatilor si care necesita urgent masuri contra inundatiilor , str Somes , Avram Iancu , Triunghi CFR precum si blocurile de pe str Pietroasa si zona de blocuri de la avicola.

Solicitam primariei analizarea legii 215 – legea administratiei publice locale – unde la art 121 punctul 3 se stipuleaza – Donaţiile şi legatele CU SARCINI pot fi acceptate numai cu aprobarea consiliului local sau, după caz, a consiliului judeţean, cu votul majorităţii consilierilor locali sau judeţeni, după caz, în funcţie . Credem ca in baza acestei legi putem prelua donatiile de teren ( drumuri ) atat cel din Sannicoara str Elicei cat si cele de pe str Pietroasa pentru realizarea canalizarilor si imbunatatirea celor existente.”

Din păcate veștile rele continuă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de instabilitate atmosferică, valabilă pe întreaga suprafață a țării. Zona Transilvaniei se află sub avertizare de cod galben de vreme rea până astăzi, la ora 18:00. Sunt așteptate averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 și izolat 30-40 l/mp.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu