Florin Buhatel: “Politicienii nu sunt populari, insa cineva trebuie sa aiba curajul de a se implica”

Un relativ tanar candidat de pe listele PSD isi descrie propria persoana si ideile sale despre dezvoltarea comunei Apahida, pe care doreste sa le puna in practica in cadrul Consiliului Local.

Știri din Apahida: Cine este Florin Buhatel?

Florin Buhatel: Un om increzator, cu o viziune pozitiva asupra viitorului. O persoana dinamica, antreprenor cu o afacere de familie in domeniul auto. Un om inca tanar, absolvent al unei forme superioare de invatamant, care intelege intr-o proportie destul de mare mecanismele de functionare ale societatii noastre. Familist convins, tata a doua fetite. Un om printre oameni, usor de abordat, atat de prieteni cat si de catre necunoscuti. O persoana care pastreaza (aproape) permanent o urma de zambet pe chip.

Știri din Apahida: Ce v-a determinat sa va inscrieti in cursa pentru Consiliul Local Apahida?

Florin Buhatel: In ultima perioada de timp, la nivel national, s-a inregistrat o scadere a ratei de participare la vot. Mai mult, o cota scazuta are si gradul de implicare in solutionarea problemelor comune ale asezarii din care face parte fiecare cetatean. Motivele pentru care s-au intamplat aceste lucruri ne sunt cunoscute noua tuturor.

Sunt constient de faptul ca unii oameni politici nu se bucura de o mare popularitate, cu toate acestea cineva trebuie sa aiba curajul de a se implica, iar daca ai crescut aici, locuiesti aici, tot aici ai familia, prietenii dar si majoritatea amintirilor frumoase, nu poti sa ramai indiferent la ce se inatmpla in jur.

Știri din Apahida: Care sunt principalele probleme ale comunei la ora actuala ?

Florin Buhatel: Nu le-as numi probleme, le-as spune mai degraba directii de actiune, iar aceste directii de actiune coincid cu cele existente la nivel national iar daca as incerca o sintetizare a lor si o evidentiere a celor mai importante situatia s-ar prezenta astfel:

  • Ridicarea nivelului si conditiilor de trai in toate localitatile comunei prin: asigurarea apei curente, extinderea retelei de canalizare, extinderea iluminatului stradal, salubrizarea, crearea unor locuri de relaxare si agrement atat pentru copii, tineret cat si pentru varstnici.
  • Ridicarea nivelului de educatie civica a cetatenilor cu efecte benefice asupra participarii active la viata comunei.
  • Sustinerea artei, a culturii, a sportului si a tot ceea ce poate crea o carte de vizita a comunei si care poate la un moment dat inscrie localitatea in circuitul cultural national sau international.
  • Mediatizarea mai activa a realizarilor deosebite ale locuitorilor, pentru a stimula actul de creativitate, procesul de invatare cu efecte favorabile asupra imaginii de ansamblu a comunei Apahida.
  • Identificarea / conturarea in masura posibilitatilor a unor puncte de atractie turistica. Aflandu-ne in imediata vecinatate a unei localitati mari este important ca noi apahidenii sa cunoastem directiile de actiune ale Clujului si sa ne sincronizam cu el, astfel incat efortul nostru ar putea fi mai mic, iar beneficiile mai mari.

Știri din Apahida: Cum evaluati activitatea actualei administaratii locale?

Florin Buhatel: Apreciez acvtivitatea actualei administratii. Rezultatele sunt vizibile chiar daca nu toata lumea vrea sa recunoasca acest lucru. Consider necesara continuarea proiectelor aflate in derulare. Bineinteles ca mai sunt multe lucruri de facut acesta fiind si motivul pentru care ma implic.

Știri din Apahida: Spre ce domenii doriti sa va concentrati atentia in calitate de consilier?

Florin Buhatel: Punctual:

  • Educatie
  • Sanatate
  • Infrastructura
  • Securitate sociala
  • Vegherea asupra respectarii drepturilor cetatenilor
  • Transparenta sporita din partea autoritatilor fata de cetateni

Știri din Apahida: De ce ar trebui cetatenii sa va voteze?

Florin Buhatel: Pentru ca sunt unul de-al lor, unul dintre ei. Pentru ca imi cresc copiii cu dragoste fata de comuna in care locuiesc. Pentru ca stiu si sunt convins ca se poate mai bine, mai mult. Pentru ca sunt o persoana responsabila. Pentru ca iubesc oamenii si-mi place sa-i ascult, sa-i inteleg si sa incerc sa-i ajut. Sunt optimist si increzator in viitorul nostru ca si comuna. Pentru ca: “Daca altii au putut, atunci putem si noi.”

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu