Cod galben de vreme rea emis și pentru comuna Apahida

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vreme rea valabil și pentru comuna Apahida. Vor avea loc descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie, va cădea grindină de dimensiuni medii, iar ploile vor avea caracter de aversă.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pentru perioada imediat următoare, anunță că există pericol de inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Cluj.

„Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de anteţie pe afluenții mici ai Someșului Mic aferenți sectorului Acumulare Fântânele – S.H. Apahida și bazinul superior al Crișului Repede amonte confluență râu Săcuieni, judeţul Cluj.Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Căpuș și Nadăș (b.h. Someșul Mic) și Șipot (b.h. Crișul Repede)”, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu