CJ Cluj sprijină actualizarea planurilor urbanistice generale ale comunelor clujene

Planurile urbanistice generale (P.U.G.) și regulamentele locale de urbanism (R.L.U.)  ale 31 de comune clujene vor fi actualizate. În acest sens, Consiliul Județean Cluj a semnat un act adițional la contractul încheiat deja cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Prin intermediul acestui act, suma inițial alocată a fost suplimentată cu 200.000 de lei.

Așadar, valoarea totală alocată județului Cluj pentru elaborarea și/sau reactualizarea P.U.G.-urilor și R.L.U.-urilor celor 31 de comune clujene este de 980.612,38 lei, termenul de finalizare a documentațiilor fiind ultima zi a anului următor.

Actualizarea de către comunele clujene, cu ajutorul acestor fonduri, a documentațiilor de urbanism, va contribui esențial la intrarea în normalitate și la dezvoltarea localităților într-un mod logic și integrat. La fel ca și în momentul de față, vom continua să acordăm asistență de specialitate tuturor comunelor, atât celor care nu dețin specialiști cât și celor care vor solicita ajutorul direcției noastre de urbanism”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Ce reprezintă P.U.G-urile

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină planuri urbanistice generale și regulamente locale de urbanism.

Activitatea de elaborare a P.U.G.-urilor reprezintă o activitate continuă, acest tip de document având un termen de valabilitate de 5-10 ani, cu excepția cazurilor în care s-au produs efecte cu impact puternic asupra dezvoltării localității (modificarea limitei administrativ-teritoriale, prevederea unor noi obiective de interes național – autostrăzi, căi ferate, obiective de utilitate publică cu impact major, dezastre naturale, etc.), caz în care actualizarea se poate face înainte de expirarea termenului prevăzut.

Lista comunelor vizate:

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu