Autoritățile de la nivel județean s-au întâlnit pentru a dezbate din nou problema deșeurilor care devine tot mai acută. Primarii din comunele clujene reclamă faptul că nu există o rampă de gunoi a județului și drept urmare sunt puși în situația de a duce deșeurile la sute de kilometri distanță, costurile fiind prea mari.
În cadrul acestei întâlniri, s-a încercat găsirea unor soluții pentru construirea unei rampe temporare pentru depozitarea deșeurilor din județ. Astfel, a fost întocmită o listă cu localități clujene care ar putea pune la dispoziție un anumit teren în acest scop. Printre aceste localități se află și Apahida.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată în urmă cu mai bine de o săptămână tot pentru dezbaterea acestei probleme, că: „Avem în zonă un teren pe care îl avem în plan, două terenuri de fapt, unul care este în apropierea CMID-ului și ține de Feleac, altul care este pe partea cealaltă a centurii, care ține de Apahida, dar avem în plan și un eventual teren lângă actuala stație de stocare pe care municipiul și-a făcut-o, să vedem în ce măsură legal și din punct de vedere al terenului situația juridică ne permite să extindem această stație temporară, în așa fel încât să deservească și județul, fără să ne interferăm pe stația municipiului, care este pentru oraș și care are o funcțiune ca timp limitat”.
La întâlnirea de astăzi au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Cluj, Grigore Crăciun, Marius Tudorel Triţă – comisar şef al Comisariatului Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu.