Andreea Mihalca: “Trebuie luptat pentru apararea identitatii Apahidei”

O tanara de pe listele PSD dornica sa ajunga consilier local in Apahida se prezinta si ne transmite planurile sale pentru comuna.

Știri din Apahida: Cine este Andreea Mihalca?

Andreea Mihalca: Sunt eu insami in fiecare situatie. Sunt sotie si mama, stabilita in Dezmir dupa ce mi-am petrecut copilaria in Apahida. Absolventa a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, am ales constructiile; ele reprezentand o componenta de baza a societatii. Iubesc constructiile civile, tot ce inseamna tehnologie si dezvoltarea lor. Iubesc Apahida nu pentru ca este comuna natala dar pentru ca este inconjurata de natura. Aici e casa si familia mea.

Știri din Apahida: Cum v-ati descrie?

Andreea Mihalca: Pe scurt: responsabila, optimista, perseverenta si realista.

Știri din Apahida: Ce v-a determinat să vă înscrieți în cursa pentru Consiliul Local Apahida?

Andreea Mihalca: Ma nemultumeste neimplicarea tinerilor in procesul decizional. Avem nevoie de tineri responsabili in Consiliul Local. De aceea am decis sa ma implic. Ca sa-mi aduc contributia prin experienta mea profesionala. Pentru ca sunt capabila, vreau si nu mai pot sa stau deoparte. Schimbarea vine de la mine, de la tine, de la fiecare din noi.

Știri din Apahida: Care sunt principalele probleme ale comunei la ora actuala din punctul dumneavoastra de vedere?

Andreea Mihalca: Trebuie stabilite prioritati in functie de particularitatile comunei, al fiecarui sat in parte. Oamenii sunt foarte putin informati. Sunt oameni usor influentabili care nu prea mai au incredere. Cand aud de candidati noi se gandesc ca sunt manati de vreun interes. Singurul meu interes este sa construim Apahida pentru copiii nostri.

Administratia nu este “dezvoltare cu orice pret” – aceea care calca in picioare linistea caminelor noastre. Avem exemple de consilieri locali, care au construit blocuri intre case. Menirea administratiei este sa asigure o viata mai confortabila, mai sanatoasa si ,de ce nu, mai ieftina cetatenilor ei. Trebuie luptat pentru apararea identitatii Apahidei, pentru respectarea regulilor de urbanism, pentru taxe rezonabile si nu in ultimul rand pentru un buget echilibrat.

Știri din Apahida: Cum evaluati activitatea actualei administratii locale?

Andreea Mihalca: Sunt de parere ca activitatea actualei administratii locale se va reflecta in rezultatele alegerilor locale din 5 Iunie. Se cunoaste problema a o parte a Consiliului Local – lipsa de respect fata de cetateni prin comportament si atitudine, lipsa de responsabilitate prin opunerea repetata la proiecte importante pentru apahida si urmarirea intereselor de partid in detrimentul Apahidei.

Știri din Apahida: Spre ce domenii doriti sa va concentrati atentia in calitate de consilier local?

Andreea Mihalca: Intensificarea comunicarii si imbunatatirea relatiilor dintre localnici. Imbunatatirea dialogului intre autoritatile publice locale si cetateni. Cresterea capacitatii functionarilor publici locali.

Incurajarea populatiei spre dezvoltarea unor activitati economice independente. Tinerii si oameni de valoare sunt trimisi in orasele apropiate sau in strainatate din cauza lipsei de perspectiva.

Clujul se extinde inevitabil inspre Apahida. Existenta centurii Valcele-Apahida creeaza premise pentru a atrage cat mai multi investitori. Venind investitii, sumele de bani la bugetul local vor spori, implicit va creste numarul de locuri de munca in comuna, iar viata cetatenilor se va imbunatati in mod semnificativ.

Știri din Apahida: De ce ar trebui cetatenii sa va voteze?

Andreea Mihalca: Am incredere in integritatea si motivele mele. Lupta pentru mai bine si catre mai bine trebuie sa existe permanent. Nu este nevoie de mult timp sa observi problemele reale. Este nevoie de oameni capabili si hotarati sa lucreze pentru oameni, pentru localnici si nu pentru interesele proprii. Exista alternativa!

Trebuie sa le aratam celor dezamagiti ca exista altenativa corecta, ca exista speranta, ca administratia se poate face si eficient si corect.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu