Albastru: Culoarea anului 2020 în designul vestimentar și de interior

Pe lângă sărbătorile tradiționale, decembrie este marcat pentru companiile din domeniile creative de alegerea culorii anului care urmează. Încă de la începutul lui 2020, s-au observat atât în designul de interior, cât și în cel vestimentar multe nuanțe de albastru, verde și alb.

Albastru clasic – noua tendință în 2020

Tendințele cromatice sunt stabilite încă din anul 2000 de Institul Pantone, din New Jersey. La fiecare final de an, acesta stabilește care urmează să fie culoarea la modă pentru perioada care urmează. De exemplu, în 2019, s-a ales coraiul. În 2020, lucrurile s-au schimbat destul de mult.

 Laurie Pressman, vicepreședintele companiei, a dezvăluit într-o emisiune că trendul din acest an va fi inspirată de mare și de ocean, ceea ce a oferit un indiciu important designerilor, care și-au dat imediat seama că este vorba, în principal, despre albastru, dar și despre tonuri de verde și alb. Astfel, magazinele sunt deja pline cu produse în nuanțele unui tablou de la malul mării.

Culoarea anului în designul vestimentar

Nuanțele de albastru au invadat casele de modă și magazinele din malluri, însă, odată cu schimbarea anotimpului, vor oscila culorile de la cald la rece. De exemplu, în sezonul primăvară-vară, vor fi în trend nuanțele deschise, dar, totodată, puternice. Însă, odată cu scăderea gradelor, și nuanțele vor deveni mai reci, astfel că, în sezonul toamnă-iarnă, se va purta în special albastru electric sau verde-marin.

O ținută la modă în anul 2020 nu înseamnă sub nicio formă albastru din cap până în picioare. Într-adevăr, o astfel de alegere este destul de îndrăzneață și poate atrage multe priviri. Însă nu ezita să combini nuanțele oferite de frumusețea mării și cu alte culori deja prezete în garderoba ta.

Cât de bine se potrivește albastru cu galben, nu-i așa? Iată aici și alte combinații de culori care te vor face să arați excelent.

Culoarea anului în designul de interior

Odată cu dezvăluirea culorii anului pentru 2020, marii designeri de interior din România au stabilit că niciun spațiu nu va fi fabulos dacă nu va conține nuanțe de albastru, verde sau alb nisipiu. Nu te speria, nu va trebui să îți modifici întreaga locuință. Pentru început, poți pune accent pe camera de oaspeți. Doar nu ai vrea să creezi o impresie greșită, nu? Uită-te la tipuri de mobilă pentru sufragerie, apoi caută și mici decorațiuni care să înfrumusețeze încăperea. Și nu uita – nu poți fi în trend în anul acesta dacă nu ai măcar o plantă supradimensionată. Vestea bună este că aceasta îți va aduce și alte beneficii: îmbunătățește calitatea aerului și îți va oferi un loc de relaxare, departe de agitația orașului.

Atenție, nu exagera! Prea mult albastru în nuanța greșită poate închide spațiul, oferind senzația de oboseală.

Acum că ai aflat tendințele anului 2020, ce mai aștepți? Specialiștii în design îți recomandă să începi cumpărăturile, dar ai grijă să alegi doar ceea ce îți place și ți se potrivește. Lasă-ți imaginația să creeze cele mai frumoase combinații!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu