15 octombrie – Ziua internațională a femeilor din mediul rural

Ziua internațională a femeilor din mediul rural se celebrează la nivel mondial pe 15 octombrie, iar acest lucru demonstrează că ele au un rol deosebit pentru păstrarea tradițiilor, dar și la dezvoltarea societății.

Această zi a fost desemnată în anul 1995 ca urmare a unei Conferințe Internaționale a Femeilor de la Beijing.

Femeile rămân sprijinul și fundamentul care mențin viața activă în mediul rural. Ele sunt o forță de muncă impunătoare și de fiecare dată reușesc că mențină echilibrul din acest mediu. Femeile de la sat într-o formă sau alta depind de agricultură, aceasta fiind sursa principală de existență, mai ales prin asigurarea hranei. În comparație cu femeile din mediul urban, ele sunt de cele mai multe ori predispuse la traiul în sărăcie.

În mai multe orașe din țară sunt organizate evenimente cu ocazia acestei zile. În anul 1990, la Moeciu în județul Brașov fost sărbătorită pentru prima dată Ziua internațională a femeilor din mediul rural, ca mai apoi să se extindă și în alte zone.

Primarul Comunei Apahida, Grogore Fati a transmis un mesaj de felicitare cu această ocazie: „Le doresc tuturor femeilor sănătate și perseverență în munca, atingererea tuturor obiectivelor propuse și nu în ultimul rând o familie și prieteni adevarați aproape de voi”.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu