15 minute de centru, 10 minute de aeroport: noul „sweet spot” al Clujului

Cluj-Napoca este un oraș destul de compact, datorită poziției geografice deosebite. Fiind situat între dealuri, străzile sunt înguste și spațiile disponibile destul de mici, astfel că, odată cu creșterea numărului și a mobilității locuitorilor, durata deplasărilor poate fi uneori mai mare, chiar și pe distanțe relativ scurte.

În aceste condiții, pe piața imobiliară locală un factor foarte important pentru alegerea unei locuințe este poziția. Viitorii proprietari își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt în punctele lor de interes, evitând pe cât posibil aglomerația din unele zone ale municipiului. Printre locurile cele mai importante în care clujenii vor să ajungă cu ușurință se numără centrul, aeroportul, stadionul Cluj Arena, precum și ieșirile spre Florești, Apahida, Baciu, Chinteni și Feleacu.

Autoritățile locale au în lucru o serie de proiecte care vor ajuta atât traficul auto cât și transportul în comun din Cluj-Napoca. Printre acestea menționăm: culoarul de mobilitate nord, trenul metropolitan, magistrala de metrou și centura orașului. În zona IRA se preconizează crearea unei stații de transport intermodale, de unde locuitorii vor putea accesa autobuze, troleibuze, metrou și tren.

De la stația IRA se va putea ajunge, cu transportul în comun, în 10-15 minute la aeroport, la gară și în centru, iar în 20-30 de minute călătorii vor parcurge distanța până în Mănăștur, Zorilor, Grigorescu, Gheorgheni sau Bd. Muncii. Folosind trenul, locuitorii din zonă vor avea posibilitatea de a călători rapid în zona metropolitană, spre Baciu, Apahida și zona industrială de la Jucu.

Practic, zona IRA va deveni un punct privilegiat în rețeaua de transport a orașului, un adevărat „sweet spot” aflat la distanță scurtă (ca timp) de aproape toate locurile de interes din municipiu și din comunele adiacente. În acest context, construirea proiectului imobiliar dintre calea ferată și strada Plevnei, pe locul fostei platforme industriale, va oferi viitorilor proprietari șansa de a locui într-un spațiu foarte bine conectat cu restul orașului, fără nevoia de a folosi mereu mașina personală.

Ansamblul imobiliar de aici va fi edificat de către dezvoltatorul Prime Kapital, o companie cu renume la nivel național și internațional, care s-a remarcat prin seriozitate și eficiență în toate orașele românești în care a finalizat deja diferite proiecte. Proiectul din Cluj va include circa 1.400 de apartamente, și spații de birouri cu peste 49.000 metri pătrați închiriabili, și un centru comercial, astfel încât comunitatea formată aici să aibă totul la o distanță mică de casă sau birou.

Este vorba de fapt despre un proiect de regenerare urbană, adică o transformare a unui spațiu industrial degradat într-o zonă modernă, ecologică și prietenoasă cu locuitorii săi. Spațiile pietonale, zonele verzi și accesul facil la infrastructura velo și cea de transport în comun sunt prioritare, pentru a oferi clujenilor care au ales să locuiască aici numeroase alternative de deplasare, rapide și convenabile.

Prime Kapital intenționează să demonstreze că poate pune pe primul loc confortul și dorințele clienților săi, viitorii proprietari și chiriași din spațiile care urmează a fi construite. Locuințele și birourile sunt făcute pentru oameni, cu scopul de a le oferi o viață relaxată, cât mai puțin afectată de stresul urban. Zonele comune sunt importante, pentru că aduc plusvaloare pentru toți locuitorii unui cartier. Iar noile tendințe, tot mai prezente și în orașele mari din România, prin care sunt apreciate călătoriile cu bicicleta, exercițiul fizic și utilizarea transportului în comun, au fost integrate în conceptul propus pentru clujeni.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu