Vlad Petean (PSD): “Apahida are nevoie de oameni tineri, profesioniști și devotați”

Unul din tinerii candidați la Consiliul Local Apahida ne dezvăluie cine este și de ce dorește să se implice în dezvoltarea comunității locale.

Știri din Apahida: Cine e Petean Vlad?

Vlad Petean: Tanar, nascut, crescut si stabilit in Apahida/Cropadea. Inginer programator (IT), dezvolt aplicatii software pentru companii internationale cu precadere in domeniul financiar si al pietelor de capital.

Știri din Apahida: Cum v-ati descrie?

Vlad Petean: Un tanar binecuvantat, sociabil si ambitios. Hotarat sa termine orice lucru inceput, indragostit de natura si tehnologie, dornic sa ajute pe cei din jur. Un om caruia ii place sa vada partea buna a fiecarui om.

Știri din Apahida: Ce v-a determinat sa va inscrieri in cursa pentru Consiliul Local Apahida?

Vlad Petean: Simplu. Iubesc Corpadea si oamenii sai. Suntem un sat mic unde fiecare cunoaste pe fiecare iar asta iti da acel sentiment de familie. Am inceput sa ma implic in viata sociala mai mult si atunci mi-am dat seama ca-mi doresc mai mult. Mult mai mult pentru Corpadea si Apahida. Asa l-am cunoscut pe domnul primar Fati Grigore si dupa mai multe intalniri si multe, multe intrebari, mi-am dat seama ca este omul care impartaseste aceiasi viziune ca si a mea despre viitorul comunei Apahida. Mai mult. Am vazut realizarile din primul mandat si atunci am decis sa merg alaturi de dansul la alegerile locale.

Știri din Apahida: Care sunt principalele probleme ale comunei la ora actuală, din punctul dumneavoastră de vedere?

Vlad Petean: Apahida este o comuna cu un potential foarte mare de dezvoltare si din punctul meu de vedere, cea mai mare problema in momentul de fata este tipul de politica care se face si care taie din elanul acestei dezvoltari. Nu este normal sa vezi consilierii cum se opun planurilor de dezvoltare a comunei doar ca reprezinta opozitia. Asta afecteaza foarte mult cetatenii. Acest comportament trebuie sa dispara. Se urmareste mult politica si puterea iar problemele cetateanului, mult prea putin. In consiliul local, singura politica care trebuie sa se faca este cea a cetateanului.

Știri din Apahida: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Vlad Petean: Daca ma intrebati despre parerea mea vis-a-vis de primarie, cu toata opozitia consiliului local, s-au facut lucruri foarte bune in ultimii 4 ani iar aceasta directie trebuie continuata si imbunatatita.
Daca ma intrebati vis-a-vis de consiliul local, activitatea CL a fost una in detrimentul cetatenilor. Asta ca s-au urmarit jocuri politice si nu politici durabile pentru Apahida si cetatenii comunei. Cum spuneam: Singura politica care trebuie sa se faca este cea a cetateanului.

Știri din Apahida: Spre ce domenii doriți să vă concentrați atenția în calitate de consilier local?

Vlad Petean: Din punctul meu de vedere, toate probleme comunei trebuie rezolvate indiferent de domeniul lor. Domeniile in care as vrea sa ma implic sunt modernizarea institutiei primariei si educatie.

Modernizarea institutiei primariei prin introducerea unei platforme de tip “Primarie virtuala”. Aceasta solutie, va creea transparenta in deciziile si activitatile primariei, va usura foarte mult comunicarea dintre cetateni si primarie, va reduce numarul de vizite al cetatenilor la sediul primariei ceea ce se traduce prin economisirea de timp petrecut pe drumuri.

Copiii reprezinta viitorul nostru, al Apahidei, iar educatia trebuie sa joace un rol extrem de important. Nu doar la nivel de infrastructura unde se vad rezultate (cresa, gradinita si scoala frumoasa) sau la nivel social (abonamente gratuite pentru elevi, burse de merit si studii) ci si la nivel de performanta si imbunatatirea programelor si activitatilor extracuriculare.

Știri din Apahida: De ce ar trebui cetățenii să vă voteze?

Vlad Petean: Gandirea analitica de programator, determinarea si entuziasmul sunt calitati care ma recomanda. Apahida are nevoie de oameni tineri, profesionisti si devotati. Singurul meu interes in cazul in care o sa fac parte din consiliul local o sa fie dezvoltarea comunei, o sa sustin orice idee, orice proiect care duce la dezvoltarea comunei.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu