Vezi când va intra Primăria Apahida în posesia banilor de la Guvern

Grigore Fati, primarul comunei Aphida, informează că la începutul săptămânii viitoare va merge la București pentru a semna contractele de finanțare pentru cele patru proiecte incluse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Banii vor intra în contul primăriei pe parcurs ce lucrările se vor demara. Asfel, după ce autoritățile locale vor prezenta la București facturile cu cheltuielile aferente acestor proiecte, în maxim 30 de zile vor fi virați și banii.

„Săptămâna viitoare voi merge la Minister să semnez contractele de finanțare pentru cele patru proiecte. După aceea urmează licitarea lucrărilor și pe măsură ce ele se vor derula ni se vor deconta banii investiți. Ca atare, am alocat bani din buget și pentru aceste proiecte. Evident, nu sumele integrale pentru că ele se vor derula pe mai mulți ani”, a precizat edilul.

Cele patru proiecte sunt:

  • extindere retea canalizare in satele Dezmir, Sânnicoara si Apahida: 4,141,936.00 lei,
  • rețea canalizare menajeră în localitatea Pata: 12,519,120 lei,
  • reabilitare și modernizare școala din localitaea Dezmir: 1,727,386.15 lei,
  • reabilitare, modernizare și extindere școala din localitatea Sânnicoară: 2,096,327.80 lei.

Dintre acestea, pentru două au fost deja depuse studiile tehnice la București. Este vorba despre proiectele care prevăd introducerea canalizării în Pata și extinderea rețelei de canalizare din Apahida, Sânnicoară și Dezmir.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu