Târgul Agraria revine la Jucu, pe 19-22 aprilie

Parcul Industrial Tetarom III din Jucu va găzdui în această săptămână, în perioada 19 – 22 aprilie, cea de-a 24-a ediție a Târgului Agraria, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale pentru agricultură, industrie alimentară și zootehnie și cel mai mare eveniment de profil din Transilvania.

Organizat pentru a patra oară consecutiv în parcul industrial administrat de Consiliul Județean prin intermediul societății sale de profil, evenimentul se anunță a fi unul de mare amploare, atât din perspectiva suprafeței alocate celor peste 350 de expozanți proveniți din 11 țări europene, net superioară comparativ cu edițiile precedente cât, mai ales, a numărului semnificativ de manifestări sectoriale organizate.

În ceea ce privește Consiliul Județean, acesta va fi reprezentat în cadrul târgului de două dintre entitățile înființate din inițiativa forului administrativ județean și finanțate din bugetul acestuia, Asociația Produs de Cluj și Clusterul Agro Transilvania.

Ne bucurăm că putem contribui, din nou, la succesul acestui târg de mare anvergură prin asigurarea unei locații mai mult decât adecvate. Totodată, participarea la târg a celor două asociații înființate de Consiliul Județean contribuie în mod activ și la îndeplinirea obiectivului acestui târg, acela de a facilita întâlniri directe între fermieri și producătorii de utilaje, realizarea de schimburi de experiență între participanți, accesul nemijlocit la cele mai noi inovații din domeniu, dar, mai ales, la sprijinirea economiei locale și regionale”, apreciază domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În ceea ce privește Asociaţia Produs de Cluj, aceasta va fi prezentă în sectorul E90 al Târgului cu 21 de standuri în care cei mai renumiți artizani clujeni își vor expune produsele proprii, precum costume populare specifice zonei Clujului, obiecte de artizanat, produse de marochinărie şi bijuterii lucrate manual. Nu vor lipsi, de asemenea, nici lavanda, uleiurile presate la rece, mierea de albine, turta dulce, dulceţurile, sucurile naturale, ciocolata sau prăjiturile de casă.

În același timp, Agro Transilvania Cluster, asociație constituită din inițiativa Consiliului Județean Cluj în scopul promovării colaborării între entitățile de afaceri din sectorul agro-industrial, mediul academic, autoritățile locale și institutele de cercetare, va fi prezent la Agraria în cadrul aceluiași sector-E90. Aici, Clusterul va ocupa un stand de aproximativ 200 de mp în cadrul căruia, pe întreaga perioadă de desfășurare a târgului, vor  avea loc o serie de show-uri culinare, preparatele astfel realizate din produsele proprii ale membrilor putând fi achiziționate de gurmanzi direct de la stand. De asemenea, va fi amenajată și o zonă de office unde vor fi prezentate serviciile furnizate de cei peste 70 de membri actuali ai Asociației dar și un studio TV de unde Agro TV va realiza transmisiuni live.

Agraria 2018 își propune, la fel ca și în anii precedenți, să constituie un loc important de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, o platformă de comunicare optimă unde participanții pot încheia contracte noi, pot consolida relații cu clienți tradiționali și pot discuta despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industrie alimentară și zootehnie.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu