Scriitorul Alec Blenche a discutat cu elevii de la Școala Gimnazială Ștefan Pascu

Calitatea fundamentală a omului este iubirea și asta simțim că ne învăluie atunci când citim cărțile lui Alec Blenche, un scriitor de carte pentru copii, carismatic, care și-a descoperit adevărata vocație la vârsta de 35 de ani, mai exact în anul 2013, când a pornit cu mult curaj în aventura educării copiilor prin povești magice cu sens.

Astăzi a poposit la clasa I C, a „Exploratorilor”, de la Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” din Apahida, învăţătoare: Corina Boţoroga Elevii sunt mari fani ai cărților scrise de Alec Blenche și cu toate că știu o mulțime de lucruri despre acesta și familia sa, își doreau să afle mai multe detalii despre modul în care își scrie cărțile.

Până acum au citit Aventuri în țara virtuților și Aventuri în țara nevirtuților, în clasă, la orele de Dezvoltare personală, iar acasă au mai citit o mulțime de alte cărți scrise de același autor. S-au îndrăgostit iremediabil de personajele din aceste două cărți, personaje care reprezintă de fapt virtuțile umane pe care ni le dorim cu toții în viața noastră, fie copii, fie adulți.

Printre întrebările pe care le-au avut și la care au aflat răspunsul s-au aflat cele care s-au referit la sursa inspirației pentru aceste minunate cărți, care este cea mai vândută carte (seria Erus), ce a făcut autorul înainte de a fi scriitor (jurist), cât de mult îl ajută Ema, fetița acestuia, în realizarea cărților și cum sunt realizate ilustrațiile atât de frumoase.

Atunci când a fost întrebat de către elevi când s-a apucat de scris, Alec Blenche a lansat o provocare matematică la care copiii s-au descurcat excelent: dacă aveam 35 de ani când m-am apucat de scris, iar acum am 46 de ani, în ce an m-am apucat de scris? Răspunsul calculat de ei și transmis de una dintre fetițe, Giurgiu Mara, a fost cel corect: 2013.

Autorul a fost foarte încântat de întrebările copiilor la care a răspuns cu plăcere și impresionat de cât de multe știu despre cărțile sale.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu