Primarul Grigore Fati este nemulțumit că romii de la Pata Rât vor fi mutați în comună

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, este nemulțumit de proiectul care prevede construirea unor locuințe sociale în Apahida, în care urmează să se mute cu chirie câteva familii de romi de la Pata Rât. Conform informațiilor oferite de colegii de la Cluj Manifest, edilul apahidean și-ar dori ca acele locuințe să fie folosite pentru locuitorii nevoiași ai comunei.

Primarul susține că administrația locală nu a fost consultată în prealabil în ceea ce privește acest proiect. Decizia a fost luată fără ca ei să aibă vreun cuvânt de spus.

„În prealabil trebuia să aibă loc o consultare cu autoritățile locale și abia apoi să fie luată decizia de achiziție a respectivului teren. Poate avem si noi de făcut o recomandare sau avem o obiecție cu privire la zonă. În plus avem și noi destule persoane nevoiașe chiar șir, dacă tot s-au construit aceste apartamente în Apahida, de ce nu le pot ocupa persoanele nevoiașe din Apahida, întrucât și UAT Apahida face parte din Zona Metropolitană Cluj?” a declarat Fati pentru sursa menționată anterior.

Și locuitorii din Apahida se arată nemulțumiți de acest demers. Astfel că, zilele trecute, aceștia au lansat și o petiție online prin care cer ca să fie stopată acțiunea care prevede construirea de locuințe sociale în Apahida.

Reamintim că 35 de familii de romi care trăiesc în locuințele improvizate de lângă rampa de gunoi de la Pata Rât urmează să primească apartamente sociale în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu şi Floreşti, contra sumei de 100 de lei, chirie care trebuie plătită în fiecare lună.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu