Pe străzile din Dezmir, Sânnicoară și Sub Coastă se vor monta becuri economice

Mâine va începe execuția programului de “Modernizare și eficientizare iluminat public comuna Apahida, jud. Cluj, satele Dezmir, Sânnicoară , Sub Coastă”. Valoarea totală a acestui proiect este de 1,28 milioane de lei, din care 70% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului pentru Mediu (AFM). În satele menționate vor fi înlocuite toate corpurile sistemului de iluminat public cu unele noi, cu tehnologie LED.

Compania care execută lucrările va începe cu Dezmir și va interveni timp de două zile pe următoarele străzi: Trandafirilor, Viilor, Nucilor, Școlii, Ghioceilor, Panoramic, Perilor, Dealului, Popeni și Plopilor.

Autoritățile vor anunța calupurile de străzi pe care se intervine pe măsură ce termină aceste prime străzi. Durata de intervenție se poate prelungi, în funcție de condițiile meteorologice. Cetățenii sunt rugați să circule cu atenție sporită pe aceste străzi, în timp ce se efectuează lucrările de înlocuire.

Pe lângă acest program, Primăria Apahida a depus tot la AFM o altă cerere de finanțare pentru un proiect în valoare de 3 milioane de lei (din care 70% finanțare nerambursabilă) pentru continuarea acestor lucrări în restul satelor comunei. Cererea a fost aprobată și avem termen până în luna mai pentru a realiza studiul de fezabilitate al acestei investiții.

Astfel, la finalizarea celor două proiecte, tot iluminatul public existent în comuna Apahida va fi unul modern și eficient, iar focusul nostru se va muta înspre asigurarea de finanțare pentru extinderea rețelei pe străzile care nu au iluminat public.”, anunță primarul Grigore Fati.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu