O porțiune din centura Apahida trebuie demolată, pentru a nu se intersecta cu Someșul

S-a decis ca o parte din centura Apahida să fie demolată pentru că s-a constatat că aceasta se intersectează cu noul curs al râului Someș. Lucrările la noul curs al râului au fost lansate de Administrația Bazinală Someș. Suma alocată acestui proiect este constituită atât din fonduri europene cât și din bugetul de stat.

Inginerii de la Apele Române au dezvoltat acest proiect, dar au scăpat această nuanță importantă, trasând râul chiar prin centură. Zona problemă de pe centură este sensul giratoriu dintre satele Sub Coastă și Sânnicoară.

Pentru a remedia această situație va trebui să se demoleze o parte din centură, sensul giratoriu, dar și benzinăria din zonă. Pentru acest proiect s-a obținut autorizație, dar nu s-au discutat toate detaliile așa fel încât să nu se ajungă la demolarea centurii Apahida. Pe lângă faptul că s-a produs această greșeală majoră, aici mai sunt implicați și bani veniți din partea UE.

”Noul curs al Someșului va merge foarte aproape de sensul giratoriu. Drumarii vor ști ce soluție se va adopta. Este adevărat faptul că noul curs va trece pe acolo. Dvs. credeți că la un proiect de 24 de milioane de euro acest detaliu a trecut neobservat? Să nu ne imaginăm așa ceva. Dacă ne amintim bine și șoseaua de centură, care azi se dovedește a fi bună, dincolo de costuri, a fost și ea construită forțat”, a declarat Dan Canta, Directorul Administrației Bazinale Someș.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu