O altă investiție ratată din cauza opunerii Consiliului Local, de data aceasta în Sânnicoară

În anul 2014 a fost pusă în discuție construirea unei baze sportive în Sânnicoară. Proiectul propus de primarul Grigore Fati a întâmpinat opoziție din partea consilierilor PDL (actual PNL) care, în cele două ședințe în care a fost supus votării acest proiect, au ales să se abțină.

Baza sportivă urma să fie construită lângă terenul de fotbal din Sânnicoară. Un mic incovenient în acest sens era faptul că între acel teren de fotbal și terenul deținut de primărie (pe care urma să fie construită baza sportivă) mai era un teren care îi aparținea unui cetățean. Primăria Apahida a demarat procedurile de schimb de teren, în așa fel încât baza sportivă să poată fi ridicată chiar lângă terenul de fotbal. Cetățeanul a fost de acord, însă din cauza opunerii consilierilor, lucrările nu au putut fi demarate.

„De fiecare dată domnul viceprimar Călin Păcurar și domnul Răchișan, care este consilier din Sânnicoară, s-au opus, motivând că ar trebui să fie anulat un titlu de proprietate” spun surse din cadrul primăriei.

În prima ședință de consiliu când s-a dezbătut această problemă, în 17 decembrie 2014, consilierii au votat cu 10 voturi pentru și 6 abțineri (un consilier fiind absent), în condițiile în care numărul necesar de voturi era 12. Nici în a doua ședință, organizată în martie 2015, lucrurile nu au fost clarificate, voturile fiind 11 pentru și 6 abțineri.

Obiectivul primăriei era acela de a dezvolta și la Sânnicoară o bază sportivă cu condiții decente pentru sportivi, cu vestiar, toaletă, cabine de duș etc, care să fie asemănătoare celei din Apahida.

Întrebat despre această problemă, primarul Grigore Fati a declarat că „probabil că acești consilieri care s-au opus și-au imaginat că ar fi crescut popularitatea primarului. Nu cred că problema ar trebui pusă așa, nu era cazul să îmi asum acele investiții. Timp de patru ani mi-au pus piedici peste piedici și a trebuit să lupt cu tot felul de malversațiuni ale domniilor lor. Nici eu nu pot spune că am avut un consiliu local care să acționeze pentru interesul cetățenilor 100%. Bineînțeles, au fost situații în care au fost de acord cu investițiile, dar sunt și situații în care comuna a pierdut.”

Cu toate acestea, construirea bazei sportive în Sânnicoară rămâne pe agenda PSD, urmând ca, în situația în care vor câștiga alegerile din vară, să fie din nou pusă în discuție, cu speranța că de această dată proiectul va obține voturile necesare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu