Imobiliare de 5 stele la Cluj: 330 de milioane de euro pentru un proiect de regenerare urbană

Prime Kapital, dezvoltator, operator și investitor imobiliar integrat, continuă să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităților locale din România printr-un nou proiect de regenerare urbană de anvergură amplasat în Cluj-Napoca. Investiția vizează transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare într-o dezvoltare multifuncțională ce include o contribuție semnificativă la planurile impresionante de investiții ale autorităților locale cu privire la dezvoltarea infrastructurii orașului.

Proiectul constă în dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 metri pătrați închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente de înaltă calitate și a unei componente de birouri cu peste 49.000 metri pătrați închiriabili, cu un cost total de dezvoltare de peste 330 de milioane de euro. Întregul proiect va fi deservit de zone verzi extinse, spații și piețe publice, care vor conecta zona de birouri și retail cu cartierul rezidențial si vor beneficia de acces auto limitat.

Dezvoltarea anunțată este o oportunitate pentru transformarea actualei platforme industriale localizată între strada Plevnei și Pod IRA într-o atracție regională integrată cu viitoarele axe majore ale infrastructurii orașului – Coridorul de Mobilitate Nord (pod Oașului-Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – pod IRA), trenul metropolitan și metroul.

Scopul nostru este să dezvoltăm un proiect extraordinar, care să aducă beneficii comunității extinse și care să aibă un impact economic major prin crearea de noi oportunități de locuri de muncă, în conformitate cu planurile de reamenajare durabilă a zonei”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office & Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

Proiectul propus de Prime Kapital are în vedere posibilitatea creării de asociații sau parteneriate cu administrația locală, pentru a contribui la obiectivele de infrastructură publică planificate în zonă. Astfel, Prime Kapital este pregătit sa contribuie cu un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp și să investească suplimentar 10 milioane de euro în infrastructura rutieră anunțată de municipalitate în cadrul proiectului „Culoarul de Mobilitate Nord” și în infrastructura educațională.

De asemenea, proiectul conceput de Prime Kapital va conduce la crearea a peste 9.000 de locuri de muncă permanente și susținerea unui total de 3.000 de locuri de muncă în industria construcțiilor și va genera contribuții semnificative la bugetul local, estimate la peste 60 milioane de euro în perioada construcției și primii zece ani de la finalizare.

Restructurarea arealului reprezintă un pas important în echilibrarea profilului funcțional al zonei aflate la nord de calea ferată. Prin introducerea de activități noi – comerciale, servicii, dotări – și susținerea planurilor de infrastructură nouă anunțate de municipalitate, sunt revigorate și diversificate cartiere aflate astăzi în relativă izolare față de oraș.

„Sustenabilitatea proiectelor majore de dezvoltare se bazează pe capacitatea inerentă de a îmbunătăți utilizarea terenurilor aflate în zonele urbane, fără a afecta spațiile verzi și cartierele existente. Propunerea noastră de dezvoltare reduce nevoia de servicii de transport suplimentar, prin optimizarea utilizării infrastructurii existente și prin contribuția majoră la infrastructura publică planificată, care va debloca beneficii pe termen lung pentru comunitate. Locația proiectului a fost identificată în mod specific după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului. Salutăm în acest sens planurile concepute de municipalitate, care aduc o oportunitate uriașă pentru continuarea dezvoltării și creșterea calității vieții în Cluj-Napoca și ne angajăm să contribuim la realizarea acestora”, a adăugat Maggie Kitshoff.

Prime Kapital este un dezvoltator și investitor imobiliar de prim rang în România. În 2016, Prime Kapital a intrat într-un parteneriat de tip joint-venture cu MAS PLC, investitor și operator de proprietăți imobiliare, cu o prezență semnificativă în Europa Centrală și de Est.

În prezent, în România, Prime Kapital și MAS PLC au în dezvoltare investiții de aproximativ 2 miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuințe, peste 280.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de retail și peste 150.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de birouri. Majoritatea proiectelor vizează reconversii funcționale ale unor platforme industriale și contribuții majore la dezvoltarea infrastructurii urbane în zonele în care sunt amplasate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu