Deșeurile electrice și electrocasnice au fost colectate și în Apahida

O campanie de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice a avut loc în acest weekend în comuna Apahida. Campania a fost coordonată de Primăria Apahida, alături de sistemul local de reciclare și Asociația Rorec, informează apahida.ro.

Astfel, localnicii din localitățile apahidene au avut ocazia de a se debarasa de aparatele electronice și electrocasnice uzate, pe care nu le mai folosesc.

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar, a fost prezent la acestaă acțiune de colectare și a dat o declarație pentru sursa citată:

“Îi încurajez pe toți locuitorii comunei să scape de deșeurile electrice în cel mai bun mod, participând la astfel de campanii de colectare selectivă. Prin implicarea noastră a tuturor protejăm mediul și contribuim la înfrumusețarea comunei. 

În continuare voi sprijini astfel de acțiuni și voi încerca să le ofer cetățenilor comunei mijloace moderne de protejare a mediului înconjurător”.

Astfel de acțiuni sunt desfășurate bianual de către Asociația Rorec. Colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice este importantă atât pentru sănătatea populației, cât și pentru cea a mediului înconjurător. Acestea conțin substanțe toxice care, dacă nu sunt depozitate corespunzător, pot ajunge în sol, aer, apă. De asemenea, sunt și reciclabile, din acestea se pot recupera cupru, nichel, sticlă, plastic etc.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu