Creșa și sala de sport din Apahida pot primi finanțări pentru a-și instala panouri solare și pompe de căldură

Conducerea Primăriei Apahida informează că programul Casa Verde Clasic a fost aprobat de consilierii locali în cadrul ședinței de consiliu care a avut loc ieri. Astfel, creșa și sala de sport din Apahida pot primi finanțări prin Administrația Fondului pentru Mediu în scopul instalării sau înlocuirii sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energia verde, regenerabilă.

La ședință au fost prezenți doar consilierii PSD care au votat cu 9 voturi pentru implementarea proiectului. De acum, urmează depunerea dosarului la Administrația Fondului pentru Mediu din județul Cluj.

Ordinea de zi a ședinței de consiliu a fost următoarea:

1. Proiect de hotarare privind acordul de participare la Programul de finantare privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza enegie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire -beneficiari unitati administrative, institutii publice si unitati de cult.
2. Proiect de hotarare privind aprobarea studiilor de fezabilitate ale investitiilor ,,Instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila in comuna Apahida, judetul Cluj”, precum si a altor masuri necesare implementarii acesteia.
3. Proiect de hotarare privind obligatia asigurarii surselor financiare necesare in vederea sustinerii contributiei proprii in cazul in care proiectul va fi selectat in vederea finantarii de catre Autoritate.

Reamintim că Programul Casa Verde Clasic a fost lansat la sfârșitul lunii septembrie de către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Prin intermediul acestuia, atât pesoanele fizice cât și cele juridice pot primi finanțări cuprinse între 3.000 si 8.000 lei pentru a  achiziționa sisteme de încălzire care folosesc energia verde. În total, pentru întreaga țară a fost alocat un buget în valoare de 94 de milioane de lei (60 de milioane sunt destinate persoanelor fizice și 34 de milioane persoanelor juridice).

Echipamentele finanțate prin programul Casa Verde sunt panourile solare și pompele de căldură, scrie Hot News.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu