Ciprian Mariș, luptătorul din Apahida: „Sportul m-a făcut să renunț la foarte multe lucruri!”

Ciprian Mariș este unul dintre cei mai apreciați sportivi din lumea luptelor de performanță. Țigli, așa cum îi spun apropiații, s-a născut în Apahida, iar prin reușitele sale a reușit să aducă cinste comunei. Îi place mult ceea ce face și nu s-ar vedea făcând altceva. Reporterii Știri din Apahida au stat de vorbă cu el. Haideți să aflăm cine este Ciprin Mariș în ring, dar și în afara acestuia!

Cine este Ciprian Mariș?

Întreaga mea viață se învârte în jurul sportului, mai ales în momentul de față. Sportul m-a făcut să renunț la foarte multe lucruri și să îmi iau inima în dinți, să părăsesc țara natală, pentru că îmi doresc mult mai mult de la viață și să ajung la un nivel mult mai mare decăt cel din tara noastră, pentru că MMA este un sport nou la noi în țară. În viața de zi cu zi nu fac altceva decât să muncesc la visul meu, merg la sala de 2 ori pe zi. Sunt zile când fac și 3 antrenamente pe zi, vin acasă, mă odihnesc și o iau iar de la capăt. În momentul de față, mă concentrez doar pe viața de sportiv, pentru că sunt conștient că altfel nu o să reușesc să ajung în vârful piramidei.

De unde pasiunea pentru luptele de performanță?

Pasiunea pentru lupte o am de mic copil. Tot timpul mi-a plăcut să fac sport și am simțit că doar prin asta pot să mă afirm și să scot capul în lume, să fiu cineva în viața asta.

Care sunt cele mai importante competiții sportive la care ai participat?

Am participat la multe competiții și gale din lume, dar anul acesta cred ca am avut cele mai bune rezultate. Am ieșit campion mondial la două probe din cadrul Federației de Kempo și am câștigat o centură. Nu vreau să mă mulțumesc cu atât și de aceea am ales să plec din țară și să vin în Danemarca. Aici am mult mai multe șanse să ajung în vârful piramidei.

Ce ne poți spune despre cel mai greu adversar al tău?

Cel mai greu adversar al meu sunt eu însămi. Atunci când mă îndoiesc de mine eșuez. Nu există un adversar ma mare ca tine însuți în niciun sport și nici în viașa de zi cu zi.

Cine te susține financiar?
Jenu Vereș, patronul de la Strict Prest, Raul Bogdan Stor Patronul Men’s CLUB, Multipower și bunul meu prieten Sorin Cristian Prunar, care are grijă de mine pentru a nu-mi lipsi nimic. Ei sunt cei care mă susțin și au încredere că voi reuși si vreau sa le mulțumesc mult. În urma titlurilor de Campion de la Kempo nu am primit niciun ban pentru că nu a aprobat Ministerul premierea sporturilor neolimpice. Lumea crede că dacă ești campion câștigi mulți bani. Anul trecut a fost aprobată premierea, anul ăsta când am ieșit campion mondial nu ne-a mai dat nimic. Numai sponsorii m-au ajutat să merg înainte, dacă nu trebuia să o las mai moale și să mă angajez pentru a face bani.

În afară de lupte, ce alt sport ai alege?

Nu mă văd să fac un alt sport în afară de MMA. Acest sport MMA este cel mai complex sport dintre toate sporturile și ca un luptător complet de MMA trebuie să fiu un atlet foarte bun și să știu foarte multe discipline de sport, de contact și nu numai.

Care este cel mai mare vis al tău?

Visul meu, ca al oricărui luptator, este de a ajunge să lupt în cea mai mare promoție din lume de MMA și nu numai să ajung acolo, ci și să fiu elită.

 

14643184_1104693806313139_445641374_n
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
arhivă personală
Distribuie articolul

Lasă un comentariu