Care sunt principalele proiecte derulate de Grigore Fati în timpul mandatului său

Grigore Fati deține funcția de primar al comunei Apahida din anul 2012 și mai vrea încă un mandat. Principalele proiecte derulate în comună sub îndrumarea acestuia au fost sintetizate într-un articol scris de colegii noștri de la clujmanifest.ro.

„Din anul 2012, am promis că această comună va deveni în următorii ani un adevărat şantier, ceea ce s-a şi întâmplat. În această perioada în comună s-au realizat aproape 60 km reţele de canalizare, peste 40 kilometri reţele de apă, aproape 20 kilometri asfaltări de drumuri şi străzi şi alte lucrări edilitar-gospodăreşti. Evident, executarea lucrărilor de apă – canal şi reabilitare drumuri au creat disconfort locuitorilor din zonele respective, deranj pentru care îmi cer scuze tuturor şi promit că în 2016-2017 toate străzile canalizate în localităţile Apahida-Sânnicoara-Dezmir vor fi asfaltate”, a declarat Fati pentru sursa citată.

Printre principalele investiții realizate în comuna Apahida în ultimii patru ani se numără:

  • Modernizarea străzilor

Lucrările de modernizare a străzilor din comuna Apahida au început în anul 2013 și continuă și în prezent. Pentru acest proiect au fost alocați aproape 7.000.000 de lei.

  • Introducere canalizare

Una dintre cele mai importante investiții este introducerea rețelei de canalizare în Apahida, Dezmir și Sânnicoară. În total au fost introduși 38,42 de kilometri de rețea de canalizare și au fost înființate 14 staţii de pompare a apei uzate.

Acest proiect a fost finanțat din fonduri europene prin intermediul programului „Îmbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona Cluj- Sălaj în cadrul alocării disponibile din Fondul de Coeziune – Axa 1 POS Mediu 2007-2013”. Lucrările continuă și în prezent printr-un nou proiect pe fonduri europene.

  • Modernizarea rețelei de electricitate

Din anul 2014 au început lucrările de modernizare a rețelei de electricitate din comuna Apahida. Astfel, au fost înlocuite corpurile de iluminat, iar problemele existente au fost remediate. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 400.000 de lei.

  • Achiziționarea unui teren sintetic cu nocturnă în localitatea Dezmir

Această achiziție a fost realizată în anul 2014, terenul intrând în funcțiune un an mai târziu. Investiția a fost realizată integral din fondurile bugetului local.

  • Un nou cămin cultural în Sânnicoară

Un alt proiect important realizat în comuna Apahida este construirea unui nou cămin cultural în localitatea Sânnicoară. Investiția de  880.000 de lei a fost realizată, de asemenea, din foduri publice.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu