A fost terminată asfaltarea pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C)

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică derulate pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C), Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare prevăzute.

Acestea au vizat un tronson în lungime de 4,425 kilometri, situat între km 2+500 și 6+925, în condițiile în care, în ansamblu, lucrările de întreținere s-au desfășurat pe sectorul în lungime de aproape 7 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 6+925.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu finalizarea acestui sector am realizat asfaltarea integrală a acestui drum județean. În acest fel, asigurăm locuitorilor din zonă și tuturor participanților la trafic o infrastructură rutieră mult îmbunătățită prin realizarea unei legături între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Cămăraș – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Sucutard – Geaca – DN 16.

Astfel, au fost executate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora cu material, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, reprofilarea drumurilor laterale, realizarea de rigole de acostament betonate, așternerea de strat de balast stabilizat și, respectiv, de covor asfaltic.

Reamintim în acest context faptul că drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrare de Consiliul Județean în cursul anului 2022, iar în cursul anului 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu