A fost aprobată centura Gilău – Florești – Făget – Apahida

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că Minsterul Transporturilor a aprobat finanțarea centurii Gilău – Florești – Făget – Apahida.

„Am primit confirmarea oficială de la Minsterul Transporturilor că centura metropolitană a Clujului, de la nodul de autostradă de la Gilău și până la punctul est al Clujului, care reprezintă legătura cu Apahida -Vâlcele, este prinsă în Master Planul general de transporturi cu o valoare de 152 de milioane de euro. Vom vedea în concret, după standardele Ministerului Transporturilor, dacă va mai fi nevoie de alte resurse locale, județene, pentru a realiza această centură”, a declarat Boc.

Traseul se va întinde pe 38 de kilometri și va cuprinde patru benzi. Până în prezent, există doar traseul trasat, urmând ca celelalte planuri să fie realizate de către Compania Națională de Autostrăzi.

Informațiile au fost făcute publice în cadrul unui eveniment organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu ocazia vizitei membrilor Comisiei de Transport şi Turism din cadrul Parlamentului European.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu