Consiliul Județean Cluj a publicat joi, 3 mai 2018, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P) anunțul de participare nr. 184715 în vederea atribuirii contractului de lucrări de construcții pentru execuția obiectivului de investiții ,,Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la Km 0+000 la Km 31+976. Astfel, forul administrativ județean îndeamnă toate societățile interesate de modernizarea acestui sector de drum să își depună ofertele până cel târziu la data de 11 iunie 2018, ora 16.00.
,,Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare proiect de reabilitare a unui traseu de drumuri județene, cu fonduri europene, gestionat de către Consiliul Județean, ne dorim ca toate procedurile să se deruleze în cel mai transparent și eficient mod cu putință.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Având în vedere sectorul în lungime de aproximativ 32 de kilometri al drumului județean 109 care pornește din DN1C și ajunge până la limita cu județul Sălaj, sector ce asigură o conectivitate indirectă la rețeaua TEN-T și la municipiul Cluj-Napoca și ținând cont de complexitatea lucrărilor de modernizare și reabilitare, Consiliul Județean a împărțit lucrările de execuție pe două loturi, respectiv: Lotul 1 – DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni (km 0+000 – 20+786) și Lotul 2 – DJ109 Așchileu – limita județului Sălaj (km 20+786 – 31+976).
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene. Scopul principal al lucrărilor îl constituie îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor si serviciilor din județul Cluj, dezvoltarea economică continuă a județului, precum și creșterea sistematică a nevoilor de transport în raport cu exigențele populației în ceea ce privește confortul, siguranța circulației și protejarea mediului, au determinat preocupări susținute pentru demararea modernizării drumurilor județene.
Reamintim faptul că, în lungime totală de cca. 83 de kilometri și traversând nouă comune clujene, Drumul Bistriței va oferi, la finalul lucrărilor, atât locuitorilor din zonă cât și celor care îl tranzitează zilnic, condiții optime de circulație, o reducere substanțială a timpului petrecut în trafic, dar și o creștere a siguranței și confortului personal.