Centura de ocolire a Clujului, pe relaţia Vâlcele – Apahida, se află în pericol de erodare

Centura care ocolește Municipiul Cluj-Napoca, pe relația Vâlcele – Apahida, se află în pericol de erodare. Acest lucru este cauzat de alunecarea de teren care s-a produs zilele acestea la rampa de gunoi Pata Rât.

În urma alunecării de teren, care s-a produs pe o lungime de 300 de metri, a fost blocată albia unui pârâu, fapt care pune în pericol centura de ocolire.

În cadrul unei ședințe care a avut loc la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, prefectul Aurel Cherecheș a ridicat problema lichidului toxic ce rezultă din dizolvarea deșeurilor depozitate la acestă rampă, care nu este gestionat cum trebuie și, astfel, este lăsat să curgă, debitul ajungând şi la 100 de litri pe secundă.

„A fost o alunecare de teren în luna iulie, atât a pământului cu care s-au acoperit deşeurile de la rampa de gunoi neconformă de la Pata Rât, cât şi a deşeurilor, pe o lungime de 300 de metri, blocând pe 120 de metri albia pârâului Zăpodie, adiacent depozitului. Spre sfârşitul toamnei, când ploile se vor accentua, situaţia nu va rămâne la fel. Fiind blocată albia pârâului, dacă vor veni debite masive de apă pe albie, este o posibilitate să erodeze undeva în preajma centurii de ocolire a Clujului pe relaţia Vâlcele – Apahida“, a spus Cherecheş, potrivit Mediafax.

Totodată, în cadrul şedinţei de astăzi s-a cerut Consiliului Judeţean Cluj să intervină rapid pentru oprirea alunecării de teren, decolmatarea albiei pârâului Zăpodie şi oprirea scurgerii levigatului, care trebuie preluat şi dus la staţii de epurare.

„Prin instituţiile statului putem dispune termene de conformare, dacă nu se conformează Consiliul Judeţean Cluj putem chema alte instituţii ale statului”, a mai spus prefectul judeţului Cluj.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu